Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Melleņu un nektarīnu plātsmaize

    Deserti
    Daina Lapiņa
    9. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Melleņu un nektarīnu plātsmaize**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Melleņu un nektarīnu plātsmaize**
    Kas gan būtu vasara bez gardām plātsmaizēm? Šī būs īpaši maiga un sulīga – ar mellenēm un sulīgajiem nektarīniem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Gatavo plātsmaizes pamatni.
    • Saputo sviestu ar cukuru un šķipsniņu sāls, iemaisa olas dzeltenumu, pienu un piesijā miltus, visu sastrādā stingrā mīklā. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
    • Izvāra krēmu – olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa miltus, labi sakuļ, lai nav kunkuļu un pievieno uzkarsētu pienu ar sviestu.
    • Lej katliņā, liek uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot karsē, līdz sabiezē viendabīgā krēmā. Padzesē.
    • Mīklu ieklāj 20 × 30 cm lielā cepampanniņā, ar dakšiņu sadursta un uz 10 minūtēm liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.
    • No krāsns izņem, nedaudz padzesē un pārklāj ar pagatavoto krēmu.
    • Virsū kārto šķēlītēs sagrieztus nektarīnus un mellenes, pārkaisa ēdamkaroti cukura.
    • Krāsnī 200 grādu temperatūrā cep 20–25 minūtes.
    • Atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabalos.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē