• Mizot vai nemizot rabarberus? Vērtīgi padomi Zutiņu saimnieces Rūtas Beirotes diskusijā

    Padomi virtuvē
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Rabarberu laika padomi! Vai mizoti rabarberi ir labāki par nemizotiem? Un kā noder sarkanā miziņa? Pārbaudītas saimnieču receptes ar rabarberiem.

    Zemnieku saimniecības «Zutiņi» saimnieces Rūtas Beirotes Facebook kontā «Rūta meklē garšu» raisījušās praktisko latviešu saimnieču pārdomas par rabarberu mizošanas nepieciešamību. Lūk, interesantākās pieredzes, varbūt noderēs arī tev!

    Nomizo, bet mizas izmanto krāsai

    Vārot rabarberu klimpu zupu vai ķīseli, pēc omītes padoma nomizotās mizas (no sarkanajiem rabarberu kātiem) sasien saišķītī un ieliek pavārīties šķidrumā. Vārīšanās procesā mizas piešķir ķīselim skaistu krāsu, un pēc tam tās izņem ārā.

    Sarkanie rabarberu kāti – izcili ievārījumiem

    Rabarberus ar sarkaniem kātiem nevajag mizot, jo tie piešķir ievārījumam skaistu rozā krāsu. Ievārījumus vārot un rabarberus cepot, novērots, ka mizot nevajag, jo viss izšķīst tāpat.

    Mizo tikai palielus kātus

    Jaunos, tievākos kātus var nemizot, bet lieli un jau nobriedušāki jāmizo, ja negrib košļāt cietas šķiedras. Tāpat arī atkarīgs no rabarberu šķirnes – agrajām šķirnēm nevajag mizot, bet vēlajām, kam biezāka miza, labāk nomizot.

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk