Marinējam tofu!

Ievas Virtuve
29. marts
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Tofu
Foto: Andrejs Nikiforovs
Tofu
Piedāvājam 3 marinādes, kas veselīgo tofu padarīs arī ļoti garšīgu!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti

*Tofu, kā zināms, ar bagātīgu garšu buķeti neizceļas, toties šajā ziņā ir visai padevīgs: nedaudz marinādes to iekrāsos, kādos tik garšu toņos gribas. Marinēšanas laiks – no pāris stundām līdz pat pāris dienām.

*Tofu plāksni sagriež kubiņos, šķēlēs vai jebkādos citos vēlamos gabalos un, pārlietu ar marinādi, slēgtā traukā liek ledusskapī. Jo ilgāk tofu marinēsies, jo tā garša būs intensīvāka.

*Ērti ir marinādi ar tofu gabaliņiem ievietot uzglabāšanai un saldēšanai paredzētajos cieši noslēdzamajos maisiņos (zip – lock storage bags). Ik pa laikam apgrozot maisiņu no vienas puses uz otru, marināde labi pārklāj visus tofu gabaliņus.

*Katras marinādes sastāvdaļas labi sajauc, pārlej tofu gabaliņiem, raugoties, lai visi ir pārklāti. Marinētus tofu gabaliņus var likt salātos, dārzeņu sautējumos, sviestmaizēs vai tāpat uzkost.

Terijaki marināde

1 svaigi spiesta apelsīna sula

2 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes sezama eļļas

1 ēdamkarote sezama sēklu

1 ķiploka daiviņa, saberzta

Čili marināde

2 ēdamkarotes sojas mērces

2 ēdamkarotes saldās čili mērces

1 ēdamkarote sezama eļļas

1 ēdamkarote ūdens

Citrona un sinepju marināde

2 ēdamkarotes citrona sulas

1 ēdamkarote graudaino sinepju

1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus

pa šķipsniņai sāls un piparu

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+