Ugunskura pelnos cepti dārzeņi
Dārzeņus cepšanai ērtāk sagatavot jau mājās. Uz lielas dubulti pārlocītas folijas loksnes liek gabalos sagrieztus dārzeņus – kartupeļus, burkānus, cukīni, sīpolus, papriku un citus pēc patikas, pārkaisa sāli un piparus, rozmarīnu un timiānu, pievieno arī ķiploka daiviņas, pārlaista eļļu, ar rokām visu labi sajauc un cieši ietin folijā.
Lai mazinātu dārzeņu ilgstošu saskari ar foliju, to var pārklāt ar cepampapīru un dārzeņus likt uz tā. Sainīti ierušina karstās ugunskura oglēs un pelnos, cep mīkstus – aptuveni 50 minūtes.
Cepta pildīta bagete
Mazu bageti vai pusi garas bagetes griež šķēlēs, pilnībā nepārgriežot, pie apakšējās garozas tai jāturas kopā. Starp šķēlītēm iesmērē nedaudz sviesta, liek plānas bekona un siera šķēlītes, bazilika lapiņas vai citus zaļumus, pārsmērē ar eļļu un ietin folijā. Arī to visu var pagatavot jau mājās.
Bageti liek uz jau padzisušām oglēm vai pelnos, cep, līdz maizīte izkarst cauri.
Sendvičs
Iegrieztās, bet līdz galam nepārgrieztās burgermaizītēs vai hotdogu maizītēs iesmērē sviestu, ieliek pa siera šķēlei, ietin folijā, liek uz oglēm vai pelnos un apgrozot cep 5 minūtes.
Ja ogles būs pārāk karstas, maizītes apdegs. Uzdurtas uz līdzpaņemtiem vai sameklētiem un nodrāztiem iesmiem, ugunskurā izcep desiņas. No folijas iztītās maizītes paver, vidū liek ceptās desiņas, blakus zaļumus pēc patikas, pārlej kādu līdzpaņemtu mērci.
Bērnu priekam
-
Cepts banāns, šokolāde un pastilas
Banānam vienā pusē pārgriež mizu, nedaudz atliec, abās pusēs gar mizu aizsprauž šokolādes gabaliņus, virsū liek krāsainās mini pastilas jeb maršmelovus, ietin folijā tā, lai virs pildījuma paliek atvērums. Liek ugunskurā virs oglēm, cep, līdz banāna miza samelnē, šokolāde un pastilu gabaliņi pakūst.
Var no dubulti salocītas folijas izveidot kaut ko līdzīgu bļodiņai, iebērt tur šokolādes gabaliņus, virsū uzbērt pastilas, tad bļodiņu likt uz oglēm, līdz šokolāde izkūst un arī pastilas sāk kust. Noņem no karstuma, padzesē un našķojas, siltajā kausējumā pamērcējot cepumus.