• Krējuma un siera kūka ar bezē

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    25. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krējuma un siera kūka ar bezē
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Krējuma un siera kūka ar bezē
    Maiga un krēmīga siera kūka ar bezē kraukšķi un ogu svaigumu. Kūka, kas vienlaikus ir gan kraukšķīga un krēmīga, gan salda un skābena.
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    2st
    • Mīkstu sviestu ar cukuru saputo, pa vienai pieputo klāt olas istabas temperatūrā, pierīvē citrona miziņu, pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma, piesijā un iemaisa miltus ar cepamo pulveri un cieti.
    • Mīklu liek divās ar cepampapīru izklātās vai vienā kopējā 20 cm lielā kūkas veidnē. Izcep 180 grādu temperatūrā, atdzesē, vienā veidnē gatavoto biskvītu horizontāli pārgriež.
    • Skābo krējumu ar krēmsieru saputo, iemaisa vaniļas cukuru un aukstā ūdenī izmērcētu, karsējot izšķīdinātu želatīnu.
    • Tajā vispirms iemaisa dažas ēdamkarotes putojuma, tad pievieno pārējam, izmaisa un 1/4 masas atliek.
    • Pārējā uzmanīgi iemaisa bezē cepumus, daļu atliekot greznošanai, lielāko daļu saldēto ogu un džema, cenšoties masu nepārmaisīt.
    • To liek uz veidnē ievietotas vienas ceptās biskvīta plāksnes, nolīdzina un pārliek ar otru plāksni, uz 1,5–2 stundām liek ledusskapī.
    • Atliktajai krējuma un krēmsiera masai pievieno saldo krējumu, saputo un nepārmaisot iecilā atlikušo džemu.
    • Plānu kārtiņu pārklāj no veidnes izņemtai kūkai, pārējo uzklāj virsū, ledusskapī sastindzina.
    • Kūku grezno ar ogām, atliktajiem bezē cepumiem un žāvēto ogu krikumiņiem.
    •  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē