• Katrai pastai — īsto mērci!

    Kā pareizi?
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    6. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pastas veidi ir tik dažādi – gari, tievi, resni, gliemežvāciņi. Itāļu virtuve katrai no tām paredzējusi savu mērci.
    • Gludas formas pasta labi saderēs ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes, rievotās formas pastas – ar dažādām dārzeņu mērcēm.
    • Smalkie, tievie spageti ieteicami kopā ar zivi, jūras veltēm, savukārt gaļai un bagātīgām tās mērcēm – platākas spageti lentes (4–5 cm, 6–8 cm, piemēram, tagliolini, tagliatelle). Arī sacepumiem un pildīšanai labāk derēs platāki spageti.
    • Salātiem vērts izvēlēties bantītes (farfalle), pogas (orecchiete) vai mazo gliemežvāku formas pastu. Tās labi saglabā savu formu, šos pastas veidus ir ērti ēst un to krokās labi ieķersies mērces gan uz eļļas, gan majonēzes bāzes.
    • Dažāda veida trubiņas (penne) ieteicamas ar bagātīgām dārzeņu mērcēm, sacepumos ar sieru, arī ar malto gaļu un ragū.
    • Spirālēm (fussili) labāk piestāvēs vieglākas mērces, piemēram, pesto vai sautēti tomāti ar ķiplokiem. Pesto un tomātu gabaliņi labi ieķersies spirāles spraugās. Starp citu, pašā Itālijā pennes veida pasta ir daudz populārāka par mūsu favorīti – spirālēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē