• Iepazīsti saldos tālo zemju augļus

    Uzturs
    Zane Timpare
    Zane Timpare
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veikalu stendos – krāsaini, eksotiski, ar dīvainiem, teju neizrunājamiem nosaukumiem. Ej nu sazini, kā garšo un kas viņos iekšā. Iepazīstinām ar svešzemju ciemiņiem, kas labprāt nokļūtu uz mūsu galda. Konsultē Mārīte Gailīte, augļu un dārzeņu eksperte.
    Nākamais: Čerimoja

    Papaija

    • Šo bumbierveida augli dēvē arī par koka meloni, jo diezgan smagie augļi patiešām aug kokos – līdzīgi kā mūsu āboli. Uz Eiropu papajas eksportē jau sen – vairāk nekā gadsimtu. 
    • Augli pārgriež gareniski un pirms ēšanas nomizo, jo ēdams ir tikai mīkstums. Mīkstums var būt koši oranžs, ar dzeltenīgu vai rozā nokrāsu. Papajas sēklas ir ēdamas, taču ne kopā ar augli, bet gan samaltas melno piparu vietā, jo tās ir pikantas.
      • Vieni uzskata, ka papaja pēc savas saldenās garšas atgādina aprikozes, citi tai piedēvē sviestainu, maigu konsistenci, vēl kāds papaju sauc par bezgaršīgu. Neitrālās garšas dēļ papaja labi iederas augļu salātos kopā ar skābiem vai izteikti saldiem augļiem. To var pārgriezt arī gluži vienkārši uz pusēm, uzpilināt citrona sulu, kas papajai piešķirs svaigumu, un izēst mīkstumu ar karoti. Papaju gan nevajadzētu jaukt kopā ar jogurtu, jo šī kombinācija var radīt rūgtumu. Par papajas gatavību var spriest pēc mizas – tai vajadzētu būt mazliet dzeltenīgai, nevis izteikti zaļai, bet pašam auglim – tīkami mīkstam.
      • Pašlaik lielākie papaju ražotāji ir ASV, Puertoriko un Meksika. Pie mums papajas gan visvairāk ieved no Brazīlijas. Papajām nav izteikta mēneša, kad tās ir visgaršīgākās, jo koki ražo visu gadu.

      Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē