• Fritatta ar cukīni ziediem

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    18. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Fritatta ar cukīni ziediem
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Fritatta ar cukīni ziediem
    Fritattas dzimtene ir Itālija. No citām omletēm tā atšķiras ar to, ka gatavošana tiek pabeigta cepeškrāsnī. Piedevas var būt visdažādākās, taču cukīni ziedi ir ļoti iecienīti. Jāpievērš uzmanība, ka pannai jābūt ar tādu rokturi, ko var likt cepeškrāsnī.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Sakuļ olas, pievieno sāli, piparus un pusi sarīvētā siera. Mazos cukīni ar ziediem sagriež uz pusēm. Sparģeļus arī sagriež uz pusēm, ja tie nav pavisam tievi.
    • Sasilda cepeškrāsni augšas vai grila režīmā līdz 190–200 ºC.
    • Uz pannas (Vispiemērotākā būs 28 cm diametra panna.) sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus, fenheli, ķiplokus un raudeni, līdz dārzeņi mīksti.
    • Lej klāt olu masu, nemaisa, pa virsu kārto cukīni ar ziediem un sparģeļus. Uz mazas uguns cep 6–8 minūtes. Uzkaisa atlikušo sieru un liek cepeškrāsnī uz 2–3 minūtēm.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē