• Šobrīd

    weather img

    Rīga +27°C

    Vidusjūras diēta kapsulās
    Cardioace logo

    Baltās šokolādes kapkeiki

    Ievas Virtuve
    31. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Baltās šokolādes kapkeiki
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Baltās šokolādes kapkeiki
     Šiem glazūrkēksiņiem piemīt izsmalcināta garša, un katrā kodienā sajūtams zīdains šokolādes gabaliņš un tā bagātīgā, piesātinātā garša. Atšķirībā no tradicionālajiem kēksiņiem šos papildina biezs, mīksts un smērējams krēms, gandrīz kā glazūra, kas piešķir tiem krēmīgumu dubultā apjomā. Ja vēlaties tos vēl līdzsvarot ar skābumiņu, mīklai var pievienot ogas.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    50m

     

    1. Mafinu pannā ieliek 12 kēksiņu papīra formiņas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

    2. Gatavo kēksiņus. Vidējā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, noliek malā. Šokolādi sakapā parupjos gabalos.

    3. Lielākā bļodā saputo mīksto sviestu ar cukuru un vaniļu, līdz tas kļūst gaišāks un krēmīgāks, pa vienai pievieno olas un saputo.

    4. Pakāpeniski iemaisa saldo krējumu, vairs neputo, līdz masa ir viendabīga.

    5. Šķidrajā masā ieber miltu maisījumu un ar koka karoti vai silikona lāpstiņu visu maigi, it kā iecilājot, apmaisa, līdz nav redzami miltu lāsumiņi. Tā nebūs ļoti gluda. Nekuļ un neputo!

    6. Iemaisa šokolādes gabaliņus. Ja vēlas, iemaisa ogas.

    7. Ar ēdamkaroti vai mehānisko saldējuma karoti liek mīklu trauciņos, sadalot to vienmērīgi pa 12 trauciņiem.

    8. Ar visu pannu liek tos sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu un cep apmēram 25 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot kociņu.

    9. Gatavo krēmu. Šokolādi rupji sakapā un liek bļodā. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bet nevāra. Pārlej karsto krējumu pāri šokolādei un atstāj uz minūti. Tad ar lāpstiņu apmaisa, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga. Noliek sabiezēt. Uz brīdi var ielikt ledusskapī.

    10. Kad šokolādes masa pilnībā atdzisusi, saputo maskarponi ar sāli un vaniļu un maigi tajā iemaisa šokolādes krēmu. Ja krēms ir šķidrāks, patur nedaudz ledusskapī sastingt, lai to varētu smērēt.

    11. Kad kēksiņi pilnībā atdzisuši, pārsmērē tos ar baltās šokolādes krēmu, pārber ar kaltētām ogām, bumbiņām vai sakapātu šokolādi, ogām.

     

    Padomi:

    Samaisot mīklas sausās un šķidrās sastāvdaļas, tas ir jādara maigi un tā kā iecilājot. Tad mīkla būs gaisīga un arī kēksiņi iznāks viegli, irdeni un sulīgi. Ja mīklu, iemaisot miltus, pārmērīgi sakuļ, tā saplok un kēksiņi iznāk blīvi un plakani.

     

    Sviestam jābūt ļoti mīkstam, tad to ar cukuru varēs labi saputot, arī pārējiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā.

     

    Ja pievieno mīklai ogas, tad lielākās, piemēram, zemenes vai lielas avenes, sagriež mazākos gabaliņos. Ogas pēc krēma uzsmērēšanas var uzlikt arī uz kēksiņa.

     

    Jāizvēlas labas kvalitātes baltā šokolāde. Lēta un sliktas kvalitātes var labi nekust.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    8 veidi, kā gardi pagatavot VIČI surimi

     

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+