• Bagātīgā mandeļu kūka bez miltiem

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mandeļu kūka
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Mandeļu kūka
    Kūka – burvju nūjiņa! Šī ir recepte reizēm, kad nav laika vai vēlmes ilgi darboties virtuvē. Tā ir fantastiski viegli pagatavojama, tajā ir ļoti maz sastāvdaļu, taču rezultāts ir neticami sulīgs un izsmalcināts. Bez miltiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    45m
    Kopējais laiks
    1st

     

    1. 20 cm diametra kūkas veidnes pamatnē iespiež cepampapīru, malas nogriež un veidni ieeļļo, arī malas.

    2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem parastajā režīmā.

    3. Lielā bļodā iesit olas, pievieno sāli, cukuru un puto apmēram vienu minūti.

    4. Mazākā bļodā iesver mandeļu miltus, ierīvē tajos un iemaisa citrusaugļu miziņas.

    6. Miltu maisījumu ber olu maisījumā un samaisa, vairs nekuļ.

    7. Iemaisa 2 ēdamkarotes citrusaugļu sulas.

    8. Lej mīklu kūkas veidnē un liek cepties sakarsētajā cepeškrāsnī vienu iedaļu zem vidējās, apmēram 45 minūtes. Gatavību pārbauda, vidū iedurot kociņu. Ja iznāk ārā sauss, kūka gatava. Kūkai vidū jābūt sulīgai. 

    9. Atdzesē un pārkaisa pūdercukuru.

    10. Pasniegt var ar putukrējumu vai bumbiņu vaniļas saldējuma.

     

    Padomi:

    – Svarīgi noķert īsto cepšanas laiku – ja pārceps, kūka iznāks sausāka.

    – Arī nākamajā dienā kūka būs pietiekami mitra. Var izcept iepriekšējā dienā, atdzesētu ietīt folijā un nolikt vēsumā. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar pūdercukuru.

    – Putojot saldo krējumu, cukuru var nepievienot, bet garšu papildināt ar vaniļu, citrusaugļu miziņu vai beigās pēc garšas iemaisīt apelsīnu liķieri.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē