• Šobrīd

    weather img

    Rīga -5°C Mākoņains, DA vējš, 2.06 m/s

    Alksnenes! Šoreiz nevis sālītas, bet gan marinētas!

    Sēnes
    Daina Lapiņa
    27. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marinētas alksnenes
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Marinētas alksnenes
    Alksnenes pieder pie rūgtajām sēnēm, tāpēc pirms marinēšanas, sālīšanas vai citādas gatavošanas tās rūpīgi jānovāra un jānomērcē. Lai tas jūs nebiedē – daudz darba tas neprasa, taču laikietilpīgais process ir tā vērts – marinētas alksnenītes būs lieliska, kraukšķīga uzkoda!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Marinādei ūdeni uzvāra, pievieno garšvielas, dažas minūtes vāra.
    • Tad tajā liek nomērcētās sēnes, uzvāra un sadala sterilās burciņās, pa starpām liekot ķiploka daiviņas un garšaugu zariņus, pēc patikas – timiānu, rozmarīnu…
    • Burciņas tūlīt cieši noslēdz, atdzesē, uzglabā vēsumā.

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+