• lietotā apģērbā būt modernai?

    IEVA dzīvo zaļi
    Alise Kraukle
    30. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Romantika - ziedu raksti un ādas jaka. Plisēti "medium" svārki, kas kombinēti ar maziem zābaciņiem, un pieguloša ādas jaka.
    Foto: Ieva Andersone un Gettyimages
    Romantika - ziedu raksti un ādas jaka. Plisēti "medium" svārki, kas kombinēti ar maziem zābaciņiem, un pieguloša ādas jaka.
    Šodien būt stilīgam nozīmē atšķirties, skaļi piesakot savu es. Individualitāte ir būtiskākā mēraukla, jo aiz vārda «mode» šobrīd var ietilpināt ļoti daudz. Mēs dzīvojam laikā, kas riņķo līdzīgi kā karuselis savā ātrgaitas režīmā. Krāsainā informācijas gūzmā garām slīd bildes, un viss strauji mainās, arī mode.

    Ja esi zero waste atbalstītāja un ikdienā aizdomājies par pasauli, kas ik mirkli tiek pārblīvēta ar jaunām lietām, vari izvēlēties alternatīvu ceļu. Iepirkšanās humpalu veikalos jau sen vairs nepieder pie nabadzības statusa, bet, protams, ir labs veids, kā demokrātiskāk tērēt.

    Mums visiem zināms, ka mode iet pa apli, tāpēc viss, kas šobrīd ir modes virsotnē, dažādās atvasinātās formās būs atrodams arī otro roku veikaliņos. Stila pērles un izcili atradumi bieži paslēpušies mantu kaudzēs. Visdārgākais ir tavs pašas laiks, kas jāvelta cītīgajos meklējumos, bet atradēja triumfs atsvērs visu!

    Pirms dodies meklējumos!

    Ieraugot krāsainās apģērbu rindas, iestāsies apjukums, ja nebūsi pirms tam sagatavojusies. Lai gan klasiskā izpratnē, tur nevarēsi nopirkt tieši to, ko esi iecerējusi, tomēr vispirms noskaidro, kas ir tas, ko meklē. Noderīgi ir pirms tam pašķirstīt modes žurnālus vai izstudēt modīgu cilvēku Instagram kontus. Tas radīs priekšstatu par aktuālo un moderno un palīdzēs tev atpazīt meklēto lietu. Klasiskās vērtības ir mūžīgas.

    Kā meklēt?

    Katram savs veids, pēc kā vadīties meklējumos, bet pamatkritēriju nav pārāk daudz. Parasti tie ir:

    • materiāls,
    • fasons,
    • krāsa,
    • zīmols,
    • izmērs.

    Atrasto lietu pirms pirkšanas vajag rūpīgi aplūkot, pārbaudot, vai nav defektu, kā arī visas vīles un aizdares. Var būt defekti, kurus varēs novērst un salabot, bet, tā kā nopirkto preci nevarēsi atdot atpakaļ veikalā, labāk nekļūdies.

    Mode dzimst pilsētu ielās, iedvesmojies un kombinē savu ideālo apģērba komplektu.

    Pilsētas šiks – dažādas rūtis. Atšķirīgas rūtis, kas savstarpēji kombinējas, radošs piegājiens klasiskam ofisa darba stilam.

    Klasika – garš trencis. Šis apģērba gabals, savā garākajā versijā ir must have, to kombinē kopā gan ar ādas jaku vai kažoku un nēsā visu cauru gadu.

    Ikdienas stils – mētelis ar džinsiem. Šajā sezonā priekšroka tiek dota gaišiem jeb vārīta stila džinsiem. Klasisks tumšs mētelis un pār pleci pārmesta sportiska somiņa, aktuāls lielpilsētas stils.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē