• Sporta zāle dabā – atvērta 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Laikā, kad epidēmijas apturēšanai noteikto normu dēļ sportošana telpās ir ierobežota, izmantot visplašākās iespējas piedāvā dabas sporta zāle – tā ir atvērta 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā un ir bez maksas pieejama ikvienam.

    Viegls skrējiens pa meža takām, brauciens ar velosipēdu, lokanības vingrojumi pļavā – iespēju ir daudz un to izmantošanai nevajag ne abonementu, ne iepriekšēju pierakstu, atliek tikai izvēlēties virzienu, aktivitātes veidu un doties.

    Dabas aizsardzības pārvalde ir izveidojusi takas desmitiem kilometru garumā, kurās var nodarboties ar nūjošanu, skriešanu, ātrām pastaigām, velobraukšanu. Plašs ceļu un taku tīkls izvēlētajām aktivitātēm ir pieejams arī ārpus īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, ievērojot īpašumtiesības un vispārpieņemtās uzvedības normas.

    Jau pavasarī, ārkārtas stāvokļa laikā, kad spēkā bija dažādi ierobežojumi, pierādījās, ka iedzīvotāji ļoti labprāt dodas dabā ne tikai, lai iepazītu dažādus neparastus objektus un dabas vērtības, bet arī lai aktīvi nodarbotos ar sportu.

    Turklāt rudens ir īpaši piemērots laiks, lai dotos dabā, jo nav spēkā dažādi ierobežojumi, kas citkārt noteikti, lai sargātu putnus ligzdošanas laikā vai īpaši jutīgos augus no antropogēnās slodzes.

    Arī pašlaik tas ir iespējams, ievērojot visas noteiktās epidemioloģiskās drošības normas – nerīkot sacensības, ievērot 2 metru distanci, dezinficēt rokas, dodoties uz izvēlēto maršrutu ar sabiedrisko transportu, vilkt mutes un deguna aizsegu. 

    Izvēlēties sev interesējošo maršrutu ērti būs, izmantojot Dabas aizsardzības pārvaldes mobilo lietotni Dabas tūrisms. Tā sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā. Lietotne palīdz rast atbildes uz jautājumiem – kur šodien doties vai ko darīt, jo tajā ir vairāk nekā 400 dažādu dabas tūrisma galamērķu – gan dabas takas, gan skatu vietas, torņi, visā Latvijas teritorijā.

    Lietotnes saturs ir sakārtots vairāk nekā 20 dažādās kategorijās, kas ļauj ērti izvēlēties sev piemērotāko veidu ceļošanai dabā. 

    Mobilo lietotni Dabas Tūrisms var lejupielādēt:

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē