• Norit ikgadējais gaismas festivāls Staro Rīga

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    15. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    No piektdienas līdz 18.novembrim jau 12.reizi norisināsies starptautiskais gaismas festivāls «Staro Rīga», kura tēma šogad būs 4D jeb gaismas mākslas četras dimensijas – laiks, telpa, cilvēks un gaisma, informē Rīgas dome. Visās četrās festivāla norises dienās tā objekti būs apskatāmi no plkst.17 līdz 23.

    Pavisam šogad festivālā būs apskatāmi 35 gaismas mākslas objekti, kas sadalīti divās programmās. Festivāla pamatprogrammai objekti tika izvēlēti mākslinieku konkursa kārtībā, bet otru programmu veidojuši Staro Rīga sadarbības partneri, un tajā iekļauti 12 objekti.

    Svinot valsts dzimšanas dienu, šā gada festivālā piedalās mākslinieki no sešām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Dānijas, Vācijas, Francijas un Lielbritānijas.

    Izteiktākas mākslinieciskās tendences šogad būs lāzerprojekcijas un radoša veida interaktivitāte, kas izpaužas dažādās gaismas mākslas formās. Pašvaldība sola, ka objektu izvietojums būs gana intensīvs un viegli sasniedzams, pārsvarā lokalizējoties vecpilsētā un Rīgas centrā, taču trīs ne mazāk apskatīšanas vērti festivāla objekti atradīsies arī attālāk no pilsētas centrālās daļas – Starptautiskajā lidostā Rīga, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā un Āgenskalna tirgū.

    Festivālā pirmoreiz būs arī īpašo notikumu programma, kurā varēs apskatīt, piemēram, starptautisku atzinību guvušo britu multimākslinieka Braeina Īno instalāciju «77 miljoni gleznu» Rīgas mākslas telpā vai apmeklēt Latvijas popdziedātājas Aminatas jaunā minialbuma prezentāciju skvērā pie Latvijas Nacionālās operas. Tur visu festivāla laiku būs izvietota arī gaismas instalācija, kas tapusi, iedvesmojoties no viņas mūzikas.

    Tāpat notiks arī tradicionālais festivāla Staro Rīga skrējiens.

    Plašāka informācija par festivālu atrodama tā mājas lapā Staroriga.lv. Tāpat Staro Rīga norises laikā darbosies informācijas centrs pie Laimas pulksteņa, kā arī būs lejupielādējama festivāla mobilā aplikācija App Store un Google Play.

    Pilsētvidē darbosies arī īpašas tirdzniecības vietas, kurās varēs iegādāties siltus dzērienus, uzkodas un gaismas festivālam atbilstošu atribūtiku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē