• FOTO: Emīlija. Latvijas preses karaliene. Iepazīsti daudzsēriju filmas varoņus

    Kino un TV
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Strokins
    Šodien 20. septembrī kinoteātrī Splendid Palace pirmizrādi piedzīvos studijas Mistrus Media un režisoru Anda Miziša, Kristīnes Želves un Dāvja Sīmaņa patiesos notikumos balstītā daudzsēriju filma Emīlija. Latvijas preses karaliene. Filma stāsta par Jaunāko ziņu un Atpūtas izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis kļuvuši leģendāri. Iepazīsties ar filmas galvenajiem personāžiem – Benjamiņu ģimeni, redakcijas darbiniekiem un citām spilgtām sava laika slavenībām.
    Nākamais: Emīlija Benjamiņa (1881–1941) – Guna Zariņa

    Emīlija. Latvijas preses karaliene ir daudzsēriju filma, kas pirmo reizi Latvijas kino vēsturē vairākos seansos tiks izrādīta kinoteātros. Tās sešās spēlfilmu un vienā dokumentālajā sērijā tiek atainots laika periods no Emīlijas Benjamiņas izdotā žurnāla Atpūta pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā, katrā no sērijām atspoguļojot kādu nozīmīgu viņas dzīves fragmentu – ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados, sievietes sapņus, problēmas un darbinieku nodevību.

    Daudzsēriju filmas Emīlija. Latvijas preses karaliene izveide tika sākta 2020. gada septembrī, filmēšana notika daudzās ar filmas stāstu saistītās vēsturiskās vietās – Benjamiņu namā Rīgā, Valdeķu muižā un citās. Dokumentālajā sērijā izmantoti unikāli Benjamiņu ģimenes arhīvu materiāli.

    Filmas izveidi atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Nacionālais kino centrs, seriāla nacionālie kopproducenti ir vietējā satura veidotājs Tet studio un Latvijas Televīzija.

    Pēc pirmizrādes filma no 23. septembra būs pieejama skatītājiem izklaides plaformā Tet+, bet jau no 1. oktobra – kinoteātros visā Latvijā. 2022. gadā seriāls būs skatāms arī Latvijas Televīzijā.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē