• Noklausies! Lolitas Ritmanes radītā filmas Dvēseļu putenis fināldziesma Dodi mieru mūsu brāļiem

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ivars Trautmanis
    Filmā Dvēseļu putenis, kas pirmizrādi piedzīvos jau pavisam drīz – šā gada 8. novembrī, kā fināldziesma skan Amerikā dzīvojošās latviešu komponistes Lolitas Ritmanes komponētā lūgšana Dodi mieru mūsu brāļiem ar Aleksandra Grīna vārdiem.

    Lūgšana Dodi mieru mūsu brāļiem ierakstīta Latvijas Radio ierakstu studijā, to iedziedājis koris Latvija mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā vadībā. Dziesmas teksts aizgūts Aleksandra Grīna romāna izskaņā, kur filmas galvenais varonis Artūrs Vanags to skaita kā lūgšanu.

    “Šo viņa lūgšanu esmu pārveidojusi par a cappella kora dziesmu. Ņemot vērā, ka filma iecerēta, lai mēs to skatītos ar filmas galvenā varoņa Artūra Vanaga acīm, tieši tāda ir arī mūzika. Dažās vietās esmu pieklusināta, bet dziļo sāpju ainās arī mūzika ir dramatiska. Ir dažas orķestra melodijas, tēmas, ko cilvēki varbūt atcerēsies vēl ilgāku laiku pēc filmas noskatīšanās,” stāsta komponiste.

    Zīmīgi, ka Lolitas tēvs Andris Ritmanis ir atmodas laika leģendārās himnas Manai tautai (Palīdzi, Dievs!) vārdu autors, bet māsa Brigita Ritmane – mūzikas autore. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē