• 5 pasaules mītiskākās vietas un personas

    Interesanti
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bangaras forts
    Foto: Publicitātes foto
    Bangaras forts
    5/5Bangaras forts – nepiepildīta mīlestība un nāvējošs lāsts

    Bangaras forts – nepiepildīta mīlestība un nāvējošs lāsts

    17.gadsimtā celtais Bangaras forts (Bhangarh Fort) atrodas Radžastānas reģionā, Indijā. Mūsdienās tas ir pamestu ēku, greznu dīķu, taciņu un vairāku tempļu komplekss, kas aizvien ir saglabājies teju tik pat acij tīkams, cik bijis pirms četriem gadsimtiem. Pie Bangaras forta ieejas ir novietota zīme, kas brīdina, ka atrašanās tā teritorijā krēslas stundās ir aizliegta. Tas, kurš teritorijā ieiet naktī, tur arī paliek.

    Ar šo vietu saistās nepiepildītas mīlestības un lāsta leģenda. Burvis vārdā Singhija Bangaras tirgū pārdevis smaržīgas eļļiņas. Kādu dienu princese Ratnavati izraudzījusi sev tīkamu smaržu pudelīti un nolēmusi atgriezties nākamajā dienā, lai to iegādātos. Burvis iemīlējās princesē, tāpēc viņas iecienīto eļļas pudelīti aizstājis ar mīlas eliksīru. Nākamajā dienā, kad princese atgriezās pie burvja, lai iegādātos kāroto preci, Ratnavati jau zināja par Singhija nodomiem un aizmeta pudelīti labi tālu. Tā izšķīda uz laukakmens un lika tam ripot pakaļ burvim līdz akmens burvi nospieda. Burvis jau iepriekš bijis nīdis Bangaras forta tirgu, tāpēc nolādējis to jau laikus. Lāsts pāršalca fortu uzreiz kā Singhija nomiris – ikviens, kurš atradies fortā, saļima.

    Bangaras forts mūsdienās ir populāra tūristu izlaides vieta, pazīstama arī kā “Spoku nams”. Diennakts gaišajā laikā iespējams aplūkot teritoriju kopā ar gidu, taču pēc saulrieta un pirms saullēkta apmeklētāji netiek ielaisti, jo vietējie aizvien tic, ka tas, kurš iegājis forta teritorijā tumšajās stundās, vairs neiznāk no tā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē