• Ģirģens aicina šoferiem noteikt nulles promiļu likumu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) rosina līdz nulles promilēm samazināt pieļaujamo alkohola normu transportlīdzekļu vadīšanai, aģentūru LETA informēja politiķis.

    Ģirģens priekšlikumu iesniedzis atbildīgajai Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektam par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Viņš skaidro, ka rosina pilnībā atteikties no normas, kas atļauj transportlīdzekļa vadīšanu jebkādā alkohola reibumā.

    Parlamentārietis norāda, ka transportlīdzekļa vadītājs netiek administratīvi sodīts, ja konstatētā alkohola koncentrācija asinīs nepārsniedz 0,5 promiles. Ņemot vērā, ka ceļu satiksmē turpina saglabāties pietiekami augsts dzērājšoferu īpatsvars, šāds priekšlikums «būtu būtisks solis ceļu satiksmes dalībnieku drošības uzlabošanā un dzīvību saglabāšanā», uzskata deputāts.

    «Alkohola lietošana un transportlīdzekļu vadīšana nav savienojamas lietas! Mēs redzam, ka līdzšinējā kārtība nav sevi attaisnojusi un slavenais sabiedrībā teiciens vienu jau var gadu no gada prasa nevainīgu ceļu satiksmes dalībnieku dzīvības, ko izraisījusi transportlīdzekļu vadīšana viegla alkohola reibumā," uzsver Ģiģens.

    Politiķis aicina likumdevēju demonstrēt stingru mugurkaulu un jāseko to valstu piemēram, kur nedrīkst sēsties pie stūres alkohola reibumā pat ar visniecīgāko alkohola koncentrāciju.

    Nulles promiļu robeža visiem transportlīdzekļu vadītājiem pastāvot jau vairākās Eiropas Savienības valstīs, piemēram, Čehijā, Slovākijā, Ungārijā un Bulgārijā, šādu informāciju apkopojis deputāts. Ģirģens apgalvo, ka speciālisti atzīstot, ka pat neliela alkohola lietošana pasliktina reakcijas iespējas un autovadītājs sliktāk novērtē ātrumu, distanci un blakus apstākļus uz ceļa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē