• Toyota atklāj vairāk nekā 300 ZS jaudīgo RAV4 Plug-in hibrīdu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Toyota šodien “atver” jaunu, svarīgu nodaļu RAV4 vēsturē, jaunajam RAV4 Plug-in Hybrid piedzīvojot pasaules debiju Losandželosas autoizstādē. Pirmās uzlādējamās hibrīda elektriskās RAV4 versijas pamatā ir vairāk nekā 20 gadu Toyota līderība hibrīda piedziņu tehnoloģiju jomā, lai klientiem dāvātu automobili, kas savā klasē solās būt vēl jaudīgāks un vienlaikus efektīvāks emisiju un degvielas patēriņa ziņā.

    Piektās paaudzes RAV4 apliecinājis savu vēsturisko statusu kā viens no Eiropā populārākajiem SUV ar vairāk nekā 120 000 klientu pasūtījumiem kopš atklāšanas šogad, tostarp vairāk nekā 105 000 hibrīdiem (Rietumeiropā).

    RAV4 Plug-in veidots uz jaunās GA-K platformas un standarta aprīkojumā ietverta AWD-i inteliģentā, elektriskā pilnpiedziņas sistēma.

    Pateicoties pieredzei, kas gūta, izstrādājot divas Prius Plug-in hibrīda modeļa paaudzes, Toyota jaunajam Plug-in hibrīdam ir pienācīgi sagatavojušies.

    Sistēmas kopējā jauda 306 DIN ZS/225 kW nodrošina potenciālu sasniegt paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h tikai 6,2 sekundēs, pārspējot visus sāncenšus ar tradicionālajām piedziņām.

    Turklāt tas ir arī ceļā uz klasē labākajiem CO2 emisiju un degvielas ekonomijas rādītājiem: WLTP standartu dati liecina par CO2 izmešiem zem 30 g/km. Šādam līmenim nespēj līdzināties neviens no pašreizējiem D segmenta Plug-in hibrīda AWD SUV.

    Toyota izmanto elektroenerģijas sniegto veiktspējas uzlabojumu, lai sasniegtu ievērojamu jaudas palielinājumu salīdzinājumā ar standarta RAV4 hibrīdu. To nodrošina jaunais lielas kapacitātes litija-jonu akumulators un hibrīda sistēmas jaudas kontroles iekārtas papildjaudas pārveidotājs. 2,5 litru Hybrid Dynamic Force benzīna dzinējs ir tas pats, ar ko aprīkots standarta RAV4 hibrīda modelis.

    RAV4 Plug-in hibrīdam ir lielāks elektriskajā režīmā nobraucamais attālums ar nulli benzīna patēriņu un nulli izmešiem. Paredzētais nobraucamais attālums (WLTP standarts) ir vairāk nekā 60 km, kas ir tālāk par jebkuru citu konkurentu Plug-in hibrīda SUV un vairāk par Eiropā vidējo uz/no darba paveikto attālumu – 50 km.

    Jaunais RAV4 Plug-in hibrīds būs pieejams pircējiem 2020. gada otrajā pusē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē