• «Opel» atklāj nākotni ar jauno «Experimental Concept»

    Konceptauto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    9. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Riselsheimas autoražotājs «Opel» iepazīstina ar revolucionāru konceptu – «Opel Experimental». Elektriskā krosovera konceptauto, kas šogad tiek demonstrēts IAA mobilitātes pasākumā Minhenē, iezīmē «Opel» iecerēto individuālās mobilitātes nākotni. Pilnīga aerodinamiskā efektivitāte un plašs, izgaismots salons, kas aprīkots ar viegliem sēdekļiem un modernu projekcijas displeju, ir tikai daži no «Opel Experimental» galveno iezīmju elementiem.

    Opel izpilddirektors Florians Hitls (Florian Huettl) uzskata, ka Experimental simbolizē jaunu zīmola ēru. Tas ir kā taustāms Opel inovāciju trajektorijas paraugs, kas demonstrē dizaina un tehnoloģiju elementus, kuri paredzēti nākamajiem modeļiem. Dizaina nodaļas viceprezidents Marks Adamss piebilst, ka Experimental ir “drosmīga un tīra” dizaina filozofijas interpretācija, kas atspoguļosies arī turpmākajos sērijveida automobiļos.

    Opel Experimental atšķiras no tradicionālā automobiļu dizaina, hroma vietā vietā izmantojot ārējo apgaismojumu un drosmīgu grafiku, kas akcentē automobiļa raksturu. Uz Stellantis modernākās akumulatora elektromobiļu platformas veidotais Experimental apvieno estētiku un funkcionalitāti ar dramatiski sašaurinātu profilu un elektrisku visu riteņu piedziņu. Ievērības cienīgi elementi, piemēram, 180 grādu kameras, kas integrētas C statņos, un muskuļotās riteņu arkas spēcina tā apņēmīgo izskatu.

    Opel dizaina filozofija izpaužas izgaismotajā Opel Blitz priekšdaļas centrā, ko ieskauj pagarinātā spārnu signatūras apgaismojums un nākamās paaudzes 4D Opel Vizor modernās redzamības tehnoloģijas. Opel Compass gaismas izvietotas arī aizmugurē, kur apgaismojuma tehnoloģija apvienota ar elegantu stikla caurspīdīgumu, veidojot ikonisku bremžu gaismu signālu.

    Experimental siluetā gudri izmantoti aerodinamiski risinājumi. Tā priekšpusē un aizmugurē ir aerodinamiskās lūkas, kas palielina aerodinamisko efektivitāti, un automobilim ir kopā ar Goodyear izstrādātas riepas no pārstrādātas gumijas un 3 zonu Ronal diski ar aktīvo funkciju, kas palielina aerodinamisko efektivitāti.

    Salonā Experimental saglabā D segmenta ietilpību kompaktā C segmenta ietvarā. Šis telpas detokss panākts, pateicoties svara samazināšanas risinājumiem, piemēram, salokāmajam stūres ratam, ko nodrošina steer-by-wire stūres vadības sistēma bez mehāniskas saiknes ar riteņiem, un vieglie adaptīvie sēdekļi, kas izveidoti, izmantojot 3D sieta tehnoloģijas audumus.

    Detoksikācijas filozofiju turpina Pure Pad un Pure Experience. Plānais Tech Bridge ir paplašinātas projekcijas tehnoloģijas displejs, ko autovadītāji var personalizēt, izmantojot mākslīgo intelektu un balss vadību. Caurspīdīgais un peldošais Pure Pad uzlabo lietotāja pieredzi, ļaujot konfigurēt to atbilstoši personiskajām vēlmēm.

    Opel Experimental ietver zīmola pīlārus Detox, Modern German un Greenovation, vienlaikus ieviešot emocionālu pieeju ilgtspējīgai mobilitātei. Elektrohromatiskie audumi nodrošina noskaņojuma apgaismojumu pasažieru labsajūtai un vienlaikus funkcionē kā drošības elements, piemēram, nodrošinot aklo zonu brīdinājumu. Šis tendences noteicošais konceptauto iekļaujas Opel tradīcijā prezentēt dizaina pētījumus, kas aizsākās 1965. gadā ar Experimental GT.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē