• FOTO: Lielais japāņu auto saiets pie Arēnas Rīga pulcē 250 auto

    Auto izstāde
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Artūrs Umbraško
    Sestdien, 22. aprīlī pie Arēnas Rīga norisinājies jdm.lv organizētais japāņu auto fanu saiets «Japfest Riga». Vairāk nekā 250 japāņu auto klubu dalībnieki no Baltijas valstīm ieradušies Rīgā lai dalītos ar zināšanām par auto vēsturi, tehnisko specifikāciju, parādītu savus JDM projektus un labi pavadīt laiku.

    JDM automašīnas ir speciāli izstrādātas un paredzētas tirgum Japānā, taču daudzi automašīnu entuziasti no visas pasaules iegādājas šīs automašīnas to jaudas, aprīkojuma, inženierijas, unikālā dizaina un arī auto kulta statusa dēļ. Jāatzīmē, ka JDM automobiļu importēšana var būt sarežģīta un dārga, jo automašīnas nav ražotas atbilstoši Eiropas prasībām.

    Japāņu auto tūninga stili ir ievērojami ietekmējuši auto tūninga pasauli. Šie stili atspoguļo Japānas auto kultūru un iekšējo sacensību, lai pozitīvā nozīmē izceļtos starp pārējiem, piemēram, drifta kultūra, VIP tūnings, Time attack un citi. Daži no to elementiem, tai skaitā disku dizains, ir kļuvuši par globālās auto kultūras daļu.

    Nominācijā «VIP» balvu ieguva 1992. gada Lexus LS400 no Lietuvas, kurš izcēlās ar unikālu krāsojumu, kvalitatīvu auto sēdinājumu un autentiskiem diskiem. Nominācijā «JDM Poster Car» uzvarēja 1998. gada «Nissan Skyline R34 GTT» no Igaunijas, kurš pateicoties auto dizainam un veiktspējai kļuvis par vienu no populārākajiem JDM kulta auto pasaulē.

    Skatītāju balsojumā vislielāko popularitāti izpelnījās 1977. gada «Datsun 280z» no Lietuvas.

    Nominācijā «JDM Unsung Hero» apbalvojumu saņēma 1995. gada «Suzuki Cappuccino» no Igaunijas, šis ir auto, kurš ietilpst ļoti mazu auto, jeb «Kei Car» kategorijā, kas Japānā ir atsevišķa maz auto kategorija. Šī auto platums ir tikai 139 centimetri. Par zemāko auto tika atzīta 1990. gada «Honda CRX» no Latvijas un kategorijā «JDM Classic» apbalvojumu ieguva 1988. gada «Toyota MR2» no Latvijas.

    Jdm.lv ir sociāls autoentuziastu projekts ar mērķi apvienot japāņu automašīnu īpašniekus, lietotājus un atbalstītājus kopīgu atpūtas pasākumu organizēšanai. Veicināt jauniešu intresi par tehniku un tehniskajiem sporta veidiem, autosportu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē