• Autovadītājai piespriež 5000 eiro sodu par kukuļdošanu, lai iebrauktu Latvijā bez Covid-19 testa

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Pirmdien, 8. martā, Daugavpils novadā robežsargi aizturēja kukuļdevēju – iedodot kukuli 50 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Krievijas pilsone.

    Veicot imigrācijas kontroli, Daugavpils novada Medumu pagastā, uz autoceļa A13, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kura nevarēja uzradīt Covid-19 testa negatīvo rezultātu vai medicīnisko dokumentu, kas apliecinātu, ka persona nav infekcioza.

    Pēc neilga brīža transportlīdzekļa vadītāja vērsās pie robežsargiem, pases vāciņos ievietojot 50 eiro banknoti, kas bija paredzēta kā kukulis, lai robežsargi ļautu šķērsot robežu bez Covid-19 testa.

    Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, kurš otrdien, 9. martā, paātrinātā procesa kārtībā nodots Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, savukārt Dienvidlatgales prokuratūra virzīja kriminālprocesu paātrinātā kārtībā Daugavpils tiesā. Persona atzīta par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar naudas sodu 10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 5 000 eiro. Spriedums stājas spēkā 10 dienu laikā.

    Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē