• Traģēdija: Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbu laikā gājis bojā ekskavatora vadītājs

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    12. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere / LETA
    Otrdien, veicot Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūves darbus, ir gājis bojā SIA «Pamatceļš» ekskavatora vadītājs, aģentūru LETA informēja robežas būvdarbu ģenerāluzņēmēja SIA «Citrus Solutions» pārstāvji.

    Nelaimes gadījums noticis, ekskavatoram ieslīdot upē.

    «Pamatceļš» ir projektēšanas un būvniecības uzņēmuma «Citrus Solutions» piesaistīts apakšuzņēmējs.

    Ņemot vērā ātras reakcijas nepieciešamību, uzņēmumi šobrīd sadarbojas ar visām atbildīgajām iestādēm un Valsts policiju, kā arī tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

    Tāpat informācija par notikušo nekavējoties tika nodota Valsts darba inspekcijai, un notikuma vietā strādā Valsts policija, kā arī informēts projekta pasūtītājs VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ).

    Robežas būvniecības projekta komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem.

    VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova informēja, ka negadījums noticis Krāslavas novadā, Porečje ciema tuvumā, 350 metrus no 43. robežzīmes.

    Gavrilova informē, ka VNĪ, Finanšu ministrija, Iekšlietu ministrija un ārējās robežas infrastruktūras izbūves uzraudzības komiteja izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem un no savas puses pārliecināsies, ka bojāgājušā ģimene saņem visu nepieciešamo atbalstu.

    Saskaņā ar normatīvajiem aktiem būvdarbu veicējiem ir pienākums organizēt darba aizsardzības prasību ievērošanu. Informācija nekavējoties tika nodota Valsts darba inspekcijai, un notikuma vietā strādā Valsts policija. Paralēli VNĪ sācis pārbaudi par negadījuma apstākļiem un izvērtē, vai būvuzņēmējs objektā ievērojis visus darba drošības pasākumus.

    VNĪ pastiprināti uzrauga darba drošības principu ievērošanu visos tā pārvaldībā esošajos objektos, nepieļaujot atlaides darba drošības jomā, norāda Gavrilova.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē