• VIDEO: Policija masveidā soda par neatļauto kreiso pagriezienu; šoferīši neizpratnē

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Valsts policija ikdienā veic satiksmes uzraudzību dažādās vietās, tostarp tādās, kur uz problēmsituāciju norāda iedzīvotāji. Šoreiz iedzīvotāji ziņoja par satiksmes apdraudējumu Ādažu novadā, uz autoceļa A1, kur daļa autovadītāju neatļauti veic nogriešanās manevru. Valsts policijas amatpersonas satiksmes uzraudzībai konkrētajā posmā izmantoja dronu un nepilnu divu stundu laikā pieķēra 30 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

    Aizvadītajā piektdienā, 13. oktobrī, Valsts policijas (VP) Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbinieki kopā ar VP Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas un  VP Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja darbiniekiem, izmantojot drona palīdzību, uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Ādažu novadā, uz autoceļa Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) krustojumā, kur nav atļauts veikt kreisā pagrieziena manevru vieglajiem transportlīdzekļiem. Nepilnu divu stundu laikā tika fiksēti 30 autovadītāju, kuri pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus.

    Valsts policijas darbinieki visus 30 autovadītājus apturēja un sauca pie administratīvās atbildības par ceļa zīmes 316. “Nogriezties pa kreisi aizliegts” kopā ar papildzīmi 820. (papildzīme attiecas uz vieglajiem automo­biļiem) neievērošanu.  Par šādu prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 316. ceļa zīmi, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam sešu naudas soda vienību apmērā jeb 30 eiro.

     

    Tāpat likumsargi sauca pie atbildības kādu vadītāju, kurš ne tikai neievēroja konkrētās ceļa zīmes prasības, bet arī bez atbilstošas kategorijas veda piekabi, kā arī nebija piesprādzējies. Par visiem pārkāpumiem Valsts policija kopā pieņēma 32 administratīvā pārkāpuma lēmumus.

    Lai neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus ar bīstamu manevru veikšanu, Valsts policija aicina autovadītājus sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm un ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Tāpat, lai uzlabotu kopējo autovadītāju braukšanas kultūru, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

    Tiesa, ne visi autovadītāji atzinīgi vērtē likumsargu darbu. Soctīklu lietotāji norāda, ka šis krustojums nav izbūvēts pietiekami saprotams, lai autovadītājiem to būtu viegli uztvert.

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē