• Nav joka lieta! Šlesers brīdina Krievijas meklēšanā izsludinātos politiķus

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    14. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Flickr/Saeima
    Vakar, 13. februārī, neatkarīgais krievu tīmekļa izdevums «Mediazona» apkopoja datus par ārvalstniekiem, kurus Krievijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā. Viņu vidū ir arī vairāki latviešu politiķi. Saeimas deputāts Ainārs Šlesers brīdina – šo informāciju jāuztver ļoti nopietni.

    Lai cīnītos ar nacisma paliekām un ideoloģiju, Krievijas Iekšlietu ministrijas radītā «denacifikācijas» nodaļa starptautiskā meklēšanā izsludinājusi 59 no 68 Saeimas deputātiem, kas balsoja par izstāšanos no vienošanās par pieminekļiem. Meklēšanā izsludināti arī vairāki Saeimas deputāti, kas nepiedalījās šajā balsojumā, kā arī bijusī Latvijas iekšlietu ministre Marija Golubeva. Meklēti tiek arī 15 no 38 Rīgas domes deputātiem, kas pieņēma lēmumu par komunistisko okupantu un kolaboracionistu pieminekļu nojaukšanu. Tie ir Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), viņa partijas biedri Olafs Pulks un Dzintra Geka-Vaska, bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (P), Rūta Mežavilka (P) un Alija Turlaja (P). Šajā sarakstā iekļuvis Ainārs Baštiks (GKR), Juris Radzevičs (GKR), Einārs Cilinskis (NA/LRA), trīs deputāti no grupas «Kods Rīgai» – Linda Ozola, Māris Mičerevskis, Dāvis Stalts un trīs Rīgas domes deputāti no «Latvijas attīstībai» –Viesturs Zeps, Iveta Ratinīka un Anete Jēkabsone-Žogota. Starp personām, kuras meklē Krievijas policija, ir pašreizējais Latvijas zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS), finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

    Saeimas deputāts Ainārs Šlesers apgalvo, ka atrašanās melnajā sarakstā ir jāuztver ļoti nopietni, jo tādā veidā neviļus var nonākt aiz restēm. «Gribu visus noinformēt, ka cilvēki, kuri ir izsludināti no Krievijas puses meklēšanā, automātiski nonāk Interpola sarakstā, kā meklējami cilvēki! Tas nozīmē, ka katrs no cilvēkiem, kurš ceļos uz ārzemēm var tikt aizturēts! Eiropas Savienības valstīs visdrīzāk, ka pārbaudīs un atlaidīs. Bet citās valstīs  var notikt reāla aizturēšana un ielikšana cietumā,» raksta Šlesers. Viņš stāsta sev zināmu gadījumu, kurā Latvijas pilsonis, kurš bijis Krievijas izsludinātajā meklēšanā par kādu muļķīgu, safabricētu lietu, ticis aizturēts Milānā, Itālijā. Šlesera paziņu apcietinājusi Itālijas policija viesnīcā un pat lietā likuši rokudzelžus. Deputāts atklāj, ka viņa draugs Itālijas cietumā esot pavadījis divas diennaktis.

    Ainārs Šlesers brīdina, ka tādas valstis kā Ēģipte, Kuba, Turcija teorētiski var izdot cilvēkus Krievijai, tāpēc Saeimai vajadzētu nekavējoties griezties Interpolā ar prasību izņemt visus meklēšanā izsludinātos politiķus. Viņš arī aicina savus kolēģus kādu laiku neizbraukt ārpus Latvijas.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē