• Latvijā izveidota bilžu grāmata maziem bērniem, kuru vecāki ir cietumā. Kas tur rakstīts?

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    14. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grāmata bērniem, kuru vecāki ir cietumā.
    Foto: Publicitātes foto
    Grāmata bērniem, kuru vecāki ir cietumā.
    Ieslodzījuma vietu pārvalde izveidojusi ilustrētu grāmatu bērniem, kuru vecāki izcieš sodu ieslodzījuma vietā. Šis ir pirmais šāda veida materiāls, kas paredzēts gan bērniem, gan pieaugušajiem, lai risinātu sarunas par šo tēmu. Satura autors ir populārais pusaudžu psihoterapeits Nils Konstantinovs.

    Gāmatā ir stāsts par zēnu Endiju, kura tētis ir pārkāpis noteikumus un nonācis cietumā. Zēns ir apjucis, saskaras ar skolasbiedru naidīgo attieksmi, un mēģina meklēt atbildes uz jautājumiem, kur palicis tētis, kas ir cietums, kāpēc tētis tur nonācis, kad varēs satikt tēti? Endiju atbalsta labākais draugs Tomiņš, situāciju skaidro policists, bet padomus, kā izprast savas emocijas, sniedz jaukā psiholoģe Violeta.

    Materiāls veidots bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem un paredzēts lasīšanai kopā ar otru vecāku, vecvecākiem vai citu pieaugušo, kuram bērns uzticas.

    Kad bērna  vecāks nonāk ieslodzījuma vietā, viens no smagākajām uzdevumiem ir izstāstīt viņam par notikušo. Bieži pieaugušie, vēloties pasargāt bērnus, nestāsta patiesību un noklusē svarīgāko. Taču patiesība bērnam vienmēr būs palīdzošāka nekā noklusēšana vai stāsti par «tēti, kurš aizbraucis kosmosā».

    Vienlaikus šī saruna var būt ļoti sarežģīta, ne vienmēr sanāk atrast pareizos vārdus. Grāmatiņa šādā situācijā palīdzēs izskaidrot reālo situāciju un sagatavos bērnu apciemojumam ieslodzījuma vietā, ja tāds paredzēts.

    Materiāls ir izstrādāts gan digitālā gan drukātā formātā un tapis skaidrojošās kampaņas «Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! #Resocializācija» ietvaros.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē