• Ķīnas hokeja izlase palikusi parādā «Kurbada» ledus hallei

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    15. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: IIHF
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Ledus halles Kurbads pārstāvji vērsušies pie Ķīnas vēstniecības un Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF), lai saņemtu samaksu par pirms gada Ķīnas vīriešu hokeja izlasei sniegtajiem pakalpojumiem, aģentūru LETA informēja halles apsaimniekotāji.

    Uzņēmums skaidro, ka 2023.gada aprīlī halle kalpoja par treniņu bāzi Ķīnas vīriešu hokeja izlasei pirms dalības 2023.gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā Tallinā.

    Komandai ierodoties Rīgā, Ķīnas komandas vadība pasūtījusi dažādus papildpakalpojumus, kas sākotnējā tāmē netika iekļauti.

    Starp tiem bija papildu transfēra pakalpojumi, papildu žāvētavas, treneru istabas, papildu formas un aprīkojuma noma, ēdināšana, vārtsargu pakalpojumi komandas treniņiem u.c. Papildpakalpojumus pieprasījusi Ķīnas izlases vadība, un to izmaksas saskaņotas ar izlases menedžeri Vladimiru Maksimovu.

    Taču pēc treniņnometnes beigām par papildus sniegtajiem pakalpojumiem nav samaksāts. Ilgstoši sarakstoties ar Maksimovu, halles vadība esot saņēma solījumus par rēķinu apmaksu. Viņš apgalvojis, ka maksājumu veikšanai nepieciešamā informācija ir nodota Ķīnas hokeja federācijai un apmaksas kavējumu skaidrojis vienīgi ar sarežģītajām iekšējām procedūrām.

    Tomēr samaksa aizvien nav saņemta, tāpēc halles apsaimniekotāji vērsušies vēstniecībā un IIHF.

    Ledus halli apsaimnieko SIA «Rumbulas sporta centrs», kas ietilpst automašīnu transportēšanas un loģistikas kompānijas «Kurbads un Ko» uzņēmumu grupā. 2022.gadā uzņēmums strādāja ar 644 269 apgrozījumu un 5448 eiro zaudējumiem. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

    SIA «Kurbads un Ko» reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Kompānija lielākā īpašniece ar 74,07% A kategorijas daļu ir SIA «11K holdings», kas pieder Andim Pikānam (51%) un Patrīcijai Pikānei (49%), un vēl 7,41% A kategorijas daļu īpašnieks ir Toms Hartmanis. Pa 3,70% B kategorijas daļu katram pieder Hartmanim, Brencim Pēterim Eglītim, Tomam Svētiņam, Mārtiņam Eglītim un Kristīnei Rīmenei.

    «Kurbads un Ko» koncerna apgrozījums 2022. gadā bija 14,676 miljoni eiro un peļņa sasniedza 1,732 miljonus eiro.

    Ķīnas izlase 2023.gada pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā Tallinā izcīnīja trešo vietu, saglabājot vietu šajā grupā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē