• Izsaukumu tik daudz, ka «Stradiņos» izveidojies NMPD automašīnu sastrēgums

    NMPD
    Ziņu aģentūra LETA
    27. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Evijas Trifanova/LETA
    Karstā laika radīto izsaukumu dēļ pie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Neatliekamās medicīnas centra ir izveidojies neliels neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu sastrēgums.

    Kā aģentūrai LETA apliecināja slimnīcā, karstajā laikā ir palielinājies pacientu pieplūdums slimnīcā. Slimnīca aicina pacientus ņemt vērā, ka gaidīšanas laiks var būt ilgāks nekā parasti.

    Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Roberts Fūrmanis norādīja, ka līdz ar karsto laiku ir pieaudzis to pacientu skaits, kuriem karstuma ietekmē ir saasinājušās veselības problēmas. Pagājušajā nedēļā PSKUS Neatliekamās medicīnas centrā bija liels pacientu skaits, un tas, visticamāk, ir saistīts tieši ar karsto laiku. Pagājušās nedēļas laikā kopumā slimnīcā nonāca 1272 pacienti, no kuriem stacionēti tika 25%.

    Karstuma ietekmē saasinās veselības problēmas – pacienti bieži nonāk slimnīcā ar dažādām hroniskām slimībām, kuras karstuma dēļ kļūst smagākas. Tas ietver, piemēram, sirds un asinsvadu slimības, elpošanas ceļu problēmas un citus stāvokļus, kas karstuma dēļ prasa akūtu medicīnisko palīdzību.

    PSKUS aicina sabiedrību izvērtēt nepieciešamību ilgstoši uzturēties tiešos saules staros un rūpēties par savu veselību, īpaši karstuma periodā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē