• FOTO: Britus pārsteidz princeses Keitas bilde… «Kāpēc viņa izskatās kā japāniete?»

    Karaliskā ģimene
    Marta Kalniņa
    27. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Žurnāls ar Keitas Midltones portretu uz vāka iznāks tikai ceturtdien, bet briti jau ir neizpratnē par Velsas princeses bildi…

    Lai atbalstītu princesi laikā, kad viņa cīnās ar ļauno slimību, populārais britu žurnāls Tatler nolēma uz vāka uzlikt viņas attēlu. Jaunu princeses bilžu, kā zināms, nav jau sen, un žurnāla veidotāji nolēma uz vāka likt  gleznotu princeses portretu. «Karaliene, karalis un tagad arī Velsas princese. 2024. gada jūlija numura vāks papildinās vēsturisko triptihu ar jaunu Viņas Karaliskās Augstības portretu, kuru veidojusi Zambijas māksliniece Hanna Uzora, kura ir arī Keitas fane. «Viņa ir dzimusi šai misijai. Viņa sevi pasniedz ar tādu cieņu, eleganci un grāciju,» sajūsminās māksliniece.

    Viņa atainojusi princesi tādu, kāda viņa bija savā pēdējā oficiālajā pasākumā Bekingemas pilī 2023. gada novembrī. Gleznotā Keita ir tērpusies baltā Jenny Packham kleitā un greznojusies ar rotaslietām, kurās iestrādāti rubīni.

    Žurnāls ar  gleznoto Keitu pārdošanā nonāks 30. maijā, bet princeses fani jau ir neapmierināti.
    Žurnāls ar gleznoto Keitu pārdošanā nonāks 30. maijā, bet princeses fani jau ir neapmierināti.

     

    Velsas princeses fani gan nav sajūsmā par šādu žestu, jo Keita šajā mākslas darbā nemaz neizskatoties pēc sevis. Drīzāk tas atgādinot princeses karikatūru, un tāds interpretējums šajā Midltonei smagajā laikā esot nepieņemams. «Kāpēc viņa izskatās pēc aziātes?» brīnās ļaudis. «Japānas imperatore…» spriež viņi. «Šis nu gan nav glīts portrets,» secina daudzi. «Šāda māžošanās būtu pieņemama vien tad, ja šo darbu būtu zīmējis kāds bērns,» pukojas  karaliskās ģimenes fani sociālajos tīklos.  

    Zambijas mākslinieces veidotais portrets ir turpinājums žurnāla tradīcijai reizi gadā uz vāka likt kādu karaliskās ģimenes locekli.

    Karaļa Čārlza portretu pērn gleznoja nigēriešu mākslinieks, un toreiz iebildumu britiem nebija.
    Karaļa Čārlza portretu pērn gleznoja nigēriešu mākslinieks, un toreiz iebildumu britiem nebija.

     

     2011. gada jūlijā tā bija karaliene Elizabete II, 2023. gada – jaunais karalis Čārlzs III. Žurnāls ar Keitu uz vāka nonāks tirdzniecībā 30. maijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē