• Kāpēc Stendzenieks strikti atsakās bildēties rapšos? To var darīt vēl tikai pāris dienas!

    Daba
    Marta Kalniņa
    24. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tikai viņam tādas bildītes nebūs...
    Foto: Fotokolāža (F64, Unsplash)
    Tikai viņam tādas bildītes nebūs...
    Latvijas laukos nobeigumam strauji tuvojas rapšu ziedēšana – košākos skatus dzelteni izplaukušajos rapšu laukos var uzņemt vēl tikai šajā nedēļas nogalē. Ikviens ar savu bildi varēs pacīnīties arī par vērtīgām balvām. Tikai reklāmists Ēriks Stendzenieks šoreiz palikšot malā…

    Rapšu audzēšanā Latvijā aktīvi aizsākās 2000. gadu sākumā, un kopš tā laika  rapša sējplatības Latvijā pieaugušas 23 reizes! Ne velti Latvija ir starp lielākajām rapšu eksportētājvalstīm. Tas patiesi ir vērtīgs augs, tas uzlabo augsnes stāvokli un palīdz irdināt augsnes dziļākos slāņus. No rapša sēklām iegūst eļļu, ko var izmantot gan kulinārijā, gan kā piedevu biodegvielai. Rapšu izspaidas izmantotas lopbarībā, un no rapša tiek iegūts augstvērtīgs medus. Un vēl rapšu laiki ik maiju pievilina tūkstošiem cilvēku, kas vēlas savos fotoalbumos skaistas bildes. Ja tev vēl tādas nav, tad izmanto šīs pāris dienas, lai pie tādas tiktu! Tūlīt lielā ziedēšana būs galā.  

    Tā vien šķiet, ka rapšu bilžu cienītāju vidū šajā nedēļas nogalē neredzēsim vienīgi reklāmistu Ēriku Stendzenieku. Viņš no šādām sesijām turas pa gabalu. «Man nav foto rapšu laukā. Man ir iedzimtas bailes pret banalitātēm, un, ja

    ir 100 miljoni bilžu, kur cilvēks stāv rudzu laukā, mainās tikai galva – vai tas ir Rinkēvičs, Kambala vai Magone,

    es nejūtos pagodināts pievienot miljons bildēm miljons pirmo,» žurnālam Privātā Dzīve nesen paziņoja viņš. Izrādās, šāda atzīšanās tikai palielina rapšu skaistuma cienītāju izredzes ne tikai uz skaistu bildi, bet arī vērtīgām dāvanām!

    Tos, kas vēlas tikt pie fantastiski skaistas bildes rapšu laukā, biedrības Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi valdes priekšsēdētājs Valters Zelčs aicina:

    «Rapšu ziedēšana Latvijā ir īpašs mirklis, tāpēc mudinu nelaist to garām un iemūžināt fotogrāfijās.

    Šogad ziemas sals nav saudzējis rapšu sējumus, tāpēc ziedošu rapšu lauku Latvijā ir mazāk. Taču mēs esam tos atraduši, un, lai nebūtu jālauza galva par to, kur notvert skaistāko foto mirkli, sadarbībā ar astoņām lauku saimniecībām izveidojuši īpašus foto laukumus.» Turklāt biedrība organizē foto konkursu Lauki zied!. Ikviens aicināts uzņemt fotogrāfijas astoņās īpaši izveidotās foto vietās pie rapšu laukiem visā Latvijā, dalīties ar šo skaistumu un pat tikt pie vērtīgām balvām.

    Karte ar precīzām fotogafēšanās vietāmm un informācija par konkursu ar vērtīgām balvām atrodama mājaslapā ilgtspejigi.lv. Lai izdodas!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē