• Kas noticis ar skolas direktoru, kurš Daugavpilī izkāra Ukrainas karogu

    Karš
    Inese Mizovska
    2. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aivars Broks
    Foto: F64
    Aivars Broks
    Svētdien diriģents Aivars Broks Daugavpilī piedalīsies atbalsta koncertā Ukrainai. Viņa vārds skaļi izskanēja visā Latvijā un ārpus tās, kad Broks stājās pretī nepamierināto pūlim, kurš pieprasīja noņemt skolas karoga mastā uzvilkto Ukrainas simbolu.

    «Pilsēta gatavo koncertu Ukrainas atbalstam Daugavpils Kultūras pilī 3. aprīlī. Būs gan orķestri, gan koris, gan solisti,» priecājas Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks. 

    Broka vārds izskanēja medijos, kad pie skolas Aivaru sagaidīja bars neapmierinātu ļaužu, kas klaigāja krievu valodā un pieprasīja nekavējoties noņemt Ukrainas karogu. Arī Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pielēja eļļu ugunī, sakot – Broks norāvis pilsētas karogu, lai vietā uzliktu Ukrainas simbolu.

    «Viņi bija kā nozombēti, daļa īsteni ticēja tam, ko kliedza, daļa izkliedza samācītas frāzes, kas jāizkliedz. Mītiņa laikā tiku apsaukāts, bet līdz tam, ka mani kāds būtu grasījies fiziski ietekmēt, gan nenonāca,» atminas skolas direktors. «Bet te jāsaka paldies Valsts policijai un Drošības policijai. Arī Ukrainas karogs palika, kur stāvējis,» apmierināts ir Broks.

    «Neslēpšu, bija arī azarts – gribēju būt pirmais un cerēju, ka manam piemēram sekos citi,» teic Aivars. 

    «Tagad policija dara savu darbu – saprotu, ka tiks uzsākta krimināllieta pret dažiem agresīvākajiem aktīvistiem. Šķiet, ka šobrīd cilvēki ir nomierinājušies vai arī gatavojas nākamajam mītiņam,» pasmaidīja viņš.

    «Esmu saņēmis vairāk nekā 400 atbalsta vēstules. Biju šokā, jo tās pienāca ne tikai no Latvijas,

     arī no Ukrainas, Vācijas, Šveices, ASV, Kanādas, Luksemburgas, Brazīlijas, Itālijas.  Kāds bija ielicis manu e-pastu tviterī. Protams, rakstīja arī mani draugi un kolēģi, par kuriem jau tāpat zināju, ka viņi būs manā pusē. No svešiem daugavpiliešiem gan saņēmu tikai kādas sešas vēstules,» atzīst viņš.

    «Šie 30 gadi nav bijuši efektīgi sabiedrības integrācijas ziņā. Ir jāpieliek pūles, lai tas notiktu. Kaut vai jāpaiet soli atpakaļ – nevajag baidīties no jauniem kvalitatīviem TV un radio kanāliem krievu valodā, kur vajadzētu pasniegt objektīvu informāciju šai sabiedrības daļai,» uzskata Broks.  

     

    Jau marta sākumā mūziķis Ralfs Eilands piedāvāja Daugavpilī sarīkot atbalsta koncertu Ukrainai, taču atsaucību no pilsētas pašvaldības neguva. Daugavpilieši vilcinājās. «Domāju, ka mums vajadzēja uzreiz reaģēt un uztaisīt kādu pasākumu Daugavpilī,» uzskata Broks.

     

    «Sazinājos ar cilvēkiem, kas nodarbojas ar pilsētas kultūras dzīves organizēšanu. Taču, ja Daugavpils dome neatbalsta Ukrainu, tad nekas šajā virzienā uzreiz nenotiek. Ieminējos, ka mums ir daudz rokgrupu un tās varētu spēlēt ārā, taču bija atrunas: «Viņi negribēs, viņiem ārā būs pārāk auksti…»,» stāsta viņš.

    Viņš cer, ka šajā nedēļas nogalē izdosies skaists pasākums, lai gan tomēr esot žēl, ka tas būs telpās.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē