• Vairāk nekā 400 000 ukraiņu piespiedu kārtā izvesti uz Krieviju, ziņo Ukrainas tiesībsardze

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    31. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram (@uanimals.official)
    Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā vairāk nekā 400 000 ukraiņu piespiedu kārtā izvesti uz Krieviju, intervijā televīzijas kanālam «Euronews» paziņojusi Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

    «Mūsu pilsoņus deportē no mūsu teritorijas uz viņu [Krievijas] teritoriju. Tas tiek darīts pret cilvēku gribu, viņus ar varu aizveda vispirms uz filtrācijas nometnēm Doneckas apgabalā.

    Pēc tam ar autobusiem aizveda uz Krieviju. Pēc tam viņus ar vilcieniem izvadā pa dažādām vietām, arī uz depresīviem Krievijas reģioniem, piemēram, Sahalīnu,» viņa klāstīja.

    Denisova piebilda, ka ar varu uz Krieviju izvesti jau vairāk nekā 400 000 Ukrainas pilsoņu.

    Tāpat Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos uzsvēra, ka vairāk nekā mēnesi ilgušā kara laikā nav izveidots neviens ilgtspējīgs humānais koridors.

    Viņa apsūdzēja Krieviju par Ukrainas karavīru formastērpu izmantošanu noziegumu veikšanai.

    Mariupolē notiekošo Denisova nosauca par genocīdu.

    «Situācija Mariupolē ir sarežģīta un nemainās. Lielākā daļa ēku ir iznīcinātas bombardēšanā un apšaudēs. Nogalināti vairāk nekā 20 000 cilvēku,» viņa teica.

    Mariupole no 1.marta atrodas Krievijas karaspēka aplenkumā. Pilsētā trūkst pārtikas, ūdens, elektroenerģijas, apkures, gāzes un sakaru, un 90% namu ir izpostīti vai sagrauti.

    Ukrainas varas iestādes ir paziņojušas, ka nepieciešams veikt pilnīgu Mariupoles evakuāciju. Svētdien pilsētā vēl bija palikuši 160–170 tūkstoši cilvēku.

    Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien izsludināja pamieru aplenktajā Ukrainas pilsētā Mariupolē, kas sāktos ceturtdien plkst.10 un ļautu evakuēt civiliedzīvotājus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē