• Iedzīvotāji ir sašutuši – Latvijas pasts slēgs 105 nodaļas! Tas sāpīgi ietekmē daudzus

    Pasts
    Marta Kalniņa
    24. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Šogad daudzi Latvijas iedzīvotāji varētu palikt bez saviem iecienītajiem preses izdevumiem, un daudzu nozīmīgu ikdienas pakalpojumu saņemšana tiks krietni apgrūtināta. Ja vēl gada sākumā valstī darbojās 176 nodaļas, tad līdz gada beigām visā Latvijā būs vairs tikai 71.

    Valsts akciju sabiedrība «Latvijas pasts» līdz gada beigām plāno slēgt vairākas pasta nodaļas. 12 izbeigs darbību pavisam, bet 93 nodaļās pasta pakalpojumus iedzīvotājiem viņu dzīvesvietās turpmāk sniegšot pastnieks. Šāda vizīte mājās gan būs iepriekš jāpiesaka, un daudzi jau tagad izteikuši šaubas par šīs sistēmas darbošanos realitātē. «Lauku rajonos nekādu pakomātu nav. Nav arī kiosku, kur nopirkt markas. Un ne visi var visu dienu gaidīt pastnieku, dažiem arī darbā jābūt», vietnē «X» norāda pasta kliente. «Tagad būs jāņem brīvdiena, lai nopirktu pastmarkas un gaidītu pastnieku,» brīnās Aiga. «Ir starpība, vai varu paņemt paciņas nodaļa tad, kad man ir ērti, vai visu dienu gaidīt pastnieku, turklāt vēl jāsarunā, lai viņš to paciņu piegādā. Cilvēki arī laukos strādā un visu dienu neguļ mājās,» pikts ir Valdis.

    «Saprotu, ka slēdz pasta nodaļas, kurām nav klientu, bet reāli nesaprotu, kā var slēgt nodaļu, kur vienmēr jāstāv rindā un telpas stāvgrūdām pilnas ar sūtījumiem. Tiešām Carnikavas nodaļa jums ir nerentabla?» «Latvijas pastam» vietnē «X» vaicā Ieva. «Latvijas pasts» uz to atbild, ka turpmāk arī Ieva visus pakalpojumus varēšot saņemt mājās.

    «Un tas pastnieks nāks pie manis uz mājām pēc plkst. 20, kad esmu mājās?»

    interesējas kāda cita dāma. Uz to gan atbilde netiek sniegta. Ļaudis ironizē, ka nu būs iemesls ņemt darbā brīvdienu, lai gaidītu pastnieku.

    Īpaši dramatiska šī situācija būs Dienvidkurzemes novada iedzīvotājiem. Jau pērn neapmierinātību raisīja Lieģu un Rucavas pasta nodaļu slēgšana. Šogad savu darbību pārtrauks arī pārējās novadā atlikušās pasta nodaļas, jo tās «Latvijas Pastam» nesot zaudējumus. Cīravas pasta nodaļai pēdējā darbdiena būs jau šajā ceturtdienā. «Kaut kā nepadomāju, ka teikums «Dienvidkurzemes novads vispār paliks bez pasta nodaļām» skars arī mani, un arī Aizputē tā tiks slēgta. Tur iet cilvēki un izmanto pakalpojumus,» vietnē «X» norāda aizputniece.  

    Dusmas par šādu uzņēmuma politikas maiņu pauž arī citu pagastu iedzīvotāji.

    Jau tagad līdz tuvākajai pasta nodaļai daudziem jāmēro  20–25 kilometri, bet turpmāk šis attālums būs vismaz divreiz lielāks.

    Īpaši sāpīgs šāds pavērsiens ir gados veciem ļaudīm, kas ar pasta starpniecību saņēmuši pensijas un veikuši norēķinus. Lielas neērtības tas radīs ikvienam iedzīvotājam, kas radis ikdienā ērti saņemt savus iecienītos preses izdevumus un sūtījumus.

    «Pasts ir būtiski nozīmīgs katram cilvēkam un uzņēmumam, valstij un sabiedrībai. Mūsu misija ir nodrošināt kvalitatīvus pasta pakalpojumus visā Latvijas teritorijā. Mūsu pastnieki sasniedz attālākās viensētas un mēs spējam piegādāt sūtījumus uz jebkuru adresi pasaulē. Mēs esam pieejami ikvienam, vienmēr un visur. (..) Mēs īstenojam savu misiju ar atbildību pret klientiem, sabiedrību, valsti, apkārtējo vidi un saviem darbiniekiem,» vēstīts «Latvijas pasta» mājas lapā. Šos vārdus «Latvijas pastam» atgādina arī  sarūgtinātie Latvijas iedzīvotāji.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē