• FOTO: Tija Auziņa sāpīgi pārdzīvo ugunsgrēku Kaķu mājā. Tur ir arī viņas Bilžu birojs

    Ugunsgrēks
    Marta Kalniņa
    1. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tija Auziņa
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Tija Auziņa
    Ugunsgrēks Kaķu mājā Vecrīgā apdraudēja arī muzikālā festivāla «Bildes» biroju. Festivāla krustmāte Tija Auziņa piedzīvoja septiņas baiļu pilnas stundas, kurās uzbangoja spēcīgas emocijas un raisījās nopietnas pārdomas.

    «Kad sāka darboties signalizācija, nebija sajūta, ka varētu notikt kas nopietns… Tikai tad, kad stāvējām lejā pie mājas, kura bija ugunsdzēsēju, policijas un mediķu mašīnas ielenkumā, sapratām, ka atpakaļceļa tik drīz vairs nebūs… Gan melni gan balti dūmi gāzās no jumta,» tā ugunsnelaimes sākumu Kaķu mājā Līvu laukumā atceras Tija Auziņa. Tur atrodas arī Tijas «Bilžu birojs». «Un tad iestājās izmisuma mirklis.

    Ar šausmām iedomājos par visu, kas ir palicis birojā – ieraksti, filmas, diski, fotogrāfijas… Sirds sitās kā traka,

    bet… sapratu, ka neko vairs nevaru izdarīt. Viss Dieva un ugunsdzēsēju rokās,» atminas Tija. «Tad nostrādāja mani igaunietes gēni un pieņēmu lēmumu aiziet un apēst pankūku dubultporciju. Vai tas nomierināja? Protams, ka nē. Vairāk kā septiņas stundas, gaidot ziņas par dzēšanas darbu rezultātiem, klīdu pa Vecrīgu, jo mājup doties nespēju,» feisbukā otrdienas notikumus apraksta Tija.

    Šis atgadījums viņā raisījis dziļas pārdomas: «Šādos brīžos simtkārtīgā palielinājumā varam saprast, ka gan Laime gan Nelaime staigā mums blakus un var pie mums atnākt visneiedomājamākajā veidā un laikā. Tādos mirkļos savās domās varam redzēt tālāk un dzirdēt labāk.

    Šajās septiņās stundās un arī vēlāk saņēmu daudz telefona zvanus un uzmundrinājumus, sajutu draugu plecus. Tas man bija ļoti svarīgi! Milzīgs paldies visiem, kas zvanīja un rakstīja! Šajā vienkāršajā jautājumā – vai viss labi? – bija tik daudz rūpju un sirsnības. Tas ļoti, ļoti sildīja, arī fiziski, jo biju izskrējusi no biroja bez šalles. Un tajā laikā man nebija ne mazākā nojausma, ar ko viss beigsies.»  

    Tijas biroja bagātības šajā nelaimē necieta. «Man un birojam viss ir labi.

    Citiem diemžēl slikti un ļoti slikti. Mūsu mājas pusi ugunsdzēsēji nosargāja.

    Droši vien pazaudēju ne vienu vien nervu šūnu, arī darba dienu, bet ieguvu laiku pārdomām par laiku, laimi, nelaimi un cilvēkiem, kas tuvumā un tālumā,» tā Auziņa.

    «Šodien vēl Kaķu nama durvis bija slēgtas,» ceturtdien ziņoja viņa, «notiek tehniskās pārbaudes. Izsaku visdziļāko līdzjūtību nama kaimiņiem, kurus šī uguns nelaime skāra. Ceru , ka mājas pārvaldnieks un VNĪ atradīs iespēju palīdzēt. Ļoti žēl, ka stipri ir cietusi arī lieliskā un man ļoti mīļā Kaķu mājas kafejnīca «Duvel’s», kurā ar daudziem no maniem draugiem un sadarbības partneriem vienmēr esam jutušies mājīgi un ļoti gaidīti. Ļoti ceru, ka Andrejs, Kristīne un lieliskais kolektīvs spēs tikt galā ar nelaimes sekām un turpināt darboties. Es zinu, cik ļoti mīlat savu darbu. Spēku un izturību jums!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē