• FOTO: Rīgā ierodas pirmais vilciens no Viļņas. Paskat, cik glauns!

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    27. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ceļojums var sākties!
    Foto: Publicitātes foto
    Ceļojums var sākties!
    Šodien Rīgas dzelzceļa stacijā svinīgi ieradās pirmais LTG grupas pasažieru pārvadājumu uzņēmuma «LTG Link» vilciens no Viļņas. Uz perona slavenos pasažierus – Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti un satiksmes ministru Marjus Skodi – līksmi sagaidīja premjerministre Evika Siliņa.

    No šīs trešdienas vilcieni kursēs katru dienu tiešajā maršrutā Viļņa–Kaišadore–Šauļi–Jonišķi–Jelgava–Rīga un atpakaļ. Jaunais maršruts jau izraisījis lielu ceļotāju interesi. Vēl pirms pirmā reisa dažu dienu laikā ceļot gribētāji izpirkuši vairāk nekā 2000 biļešu maršrutam Viļņa–Rīga.

    Standarta biļete starp abām galvaspilsētām maksā 24 eiro. Pasažieri var izvēlēties standarta un pirmās klases biļetes. Brauciens uz Viļņu aizņem vidēji 4 stundas un 15 minūtes, tāpēc ilguma ziņā tas būs konkurētspējīgs salīdzinājumā ar automašīnām.

    Lai brauciens būtu ērts un patīkams, vilcienā var pasūtīt uzkodas un dzērienus. Pasažieri var pārvadāt arī velosipēdus un ņemt līdzi rokas bagāžu. Fiksētā cena par velosipēda pārvadāšanu visā maršrutā ir 10 eiro. Arī ceļošana mājdzīvniekiem ir atļauta, ja ir derīga Eiropas mājdzīvnieka pase un tiek ievērotas veselības un higiēnas prasības. Sīkie mīļdzīvnieki īpašās somās var ceļot bez maksas, bet lielāki  – par 5 eiro.

    Lietuvas teritorijā kursējošajos vilcienos strādās divi vilcienu pavadoņi, bet maršruta posmā Jelgava–Rīga pievienosies vēl viens latviski runājošs pavadonis.

    Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst. 6.30, Jelgavā ieradīsies plkst. 10.06, bet Rīgas Centrālajā stacijā – plkst. 10.43. Vilciens no Rīgas uz Viļņu katru dienu aties plkst. 15.28, no Jelgavas – plkst. 16:08, bet galā būs plkst. 19.51.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē