• FOTO: Slavenības atvadās no Māras Ķimeles dēla tā, kā viņš pats gribējis

    Piemiņas stāsts
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    2. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Atvadās no Pētera Ķimeļa.
    Foto: F64
    Atvadās no Pētera Ķimeļa.
    Vairāk nekā 200 ļaužu sapulcējās 1. Meža kapu kapličā, lai uz mūžu atvadītos no Pētera Ķimeļa – režisora, multimediju mākslinieka un režisores Māras Ķimeles mīļotā dēla. Viņam bija tikai 46 gadi…

    Pagājušajā otrdienā pirms pusnakts izdzisa slavenās režisores Māras Ķimeles dēla – mākslinieka un režisora Pētera Ķimeļa – dzīvība.   

    Pēteris Ķimelis pameta šo pasauli 46 gadu vecumā.
    Pēteris Ķimelis pameta šo pasauli 46 gadu vecumā.

    Viņa tuvs draugs dramaturgs, scenārists un režisors, Kultūras akadēmijas docents Ivo Briedis PDz teic, ka Pēteris mūžībā devies slimnīcā. «Tas nebija pēkšņi. Pēterim ilgstoši bija problēmas, iekšējie orgāni atteicās darboties… Tās bija hroniskas kaites. Nesen bija operācija, komplikācijas. Runām, kas paklīdušas, ka Pēteris pats aizgājis no šīs dzīves, nav nekāda pamata. Viņš vienkārši izdzisa…» saka Briedis. Draugs atklāj, ka Pēteris, jau būdams slimnīcā, ar tuviniekiem izrunājis arī skumjāko variantu. «Viņš negribēja, lai atvadas ir pārāk stīvā formā. Pēteris pats bija ļoti neformāls cilvēks no A līdz Z. Nepieradināms,» uzsver Ivo.

    Ķimelis darbojies daudzās jomās. «Jā, galvenā bija audiovizuālā māksla, kuru viņš apguva Stokholmā Karaliskajā Mākslas akadēmijā, bet viņš bija arī vīdžejs, proti, videodīdžejs. Visiem lielajiem mūsdienu māksliniekiem viņš bija skolotājs, bet pats nekad negāja priekšplānā,» stāsta Briedis.

    Pēteris veidojis videoprojekcijas operas, baleta un teātra izrādēm, koncertiem un festivāliem. Viņš darbojās arī mūzikas lauciņā, radot videoklipu grupas «The Hobos» dziesmai «Walk All Night» un citus.

    «Pēteris mīlēja dzīvi un dzīvoja to strauji, sevi nemaz nesaudzējot un nežēlojot, par veselību nedomājot,» visi kā viens atzīst PDz aptaujātie multimākslinieka draugi. Ne velti sieva Inese pirms atvadām vēstīja: «Tā kā Pēteris ļoti mīlēja dzīvi, tad tās būs ne pārāk skumjas atvadas. Aicinu visus ierasties gaišām domām un gaišā vai dzīvību apliecinošā apģērbā, taču var arī melnā, ja ļoti gribas un tā jūtaties ērtāk.» Ardievas Pēterim tika teiktas tā, kā viņš to būtu gribējis – bez uzspīlētas sērošanas un pompozitātes. Pēc atvadu ceremonijas kapličā draugi Pēteri pieminēja neformālā gaisotnē Rīgas centrā.

    Vairāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē