• Volejbolists Jānis Šmēdiņš: Jau 16 gadus nesvin dzimšanas dienu

    Slavenības
    Gita Vīksne
    13. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ROMĀNS KOKŠAROVS (F64)
    «Vienam dzimšanas diena iekrīt laikā, kad ir nometne Ēģiptē, otram – turnīrā Austrijā,» Mārupes novadā atklājot sporta centru Ruukki, kur pat ziemā varēs spēlēt pludmales volejbolu, PDz atzina Jānis Šmēdiņš.

    «Jo vairāk būs tik smuku haļļu kā šī, jo patīkamāk mums būs spēlēt pludmales volejbolu arī ziemā,» pludmales atklāšanā pavēstīja pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs un piebilda: «Šī halle atrodas vistuvāk mūsu mājām, līdz ar to, ja mūs laidīs tajā iekšā, turpmāk plānojam trenēties te.» Viņš neslēpa, ka laikā, kad spēra pirmos soļus pludmales volejbolā, šādu haļļu nebija. «Ziemā devāmies ārā, attīrījām laukumu no sniega un spēlējām zem klajas debess,» atminējās Aleksandrs. Viņš uzsvēra, ka tieši šādu atmiņu dēļ spēj novērtēt iespēju spēlēt volejbolu pludmales smiltīs visu gadu.

    «Šobrīd, kad ārā ir auksts un līst lietus, mums ir sācies sava veida brīvlaiks,» savukārt pavēstīja Jānis Šmēdiņš.

    Viņš neslēpa – kopš profesionāli spēlē pludmales volejbolu, par atpūtu vasarā jau sen ir aizmirsis.

    «Pēdējās brīvās vasaras mums ar Sašu bija 14 vai 15 gadu vecumā,» pauda Jānis, kurš kopā ar pārinieku Aleksandru jau vairākus gadus vasaras pavada, augstākajā līmenī spēlējot pludmales volejbolu. «Tikko noslēdzās mūsu kopā nospēlētā septītā sezona. Jau pēc diviem mēnešiem atkal sāksies jaunā sezona ar sacensībām Meksikā,» atklāja Aleksandrs.

    Sportisti neslēpa, ka pludmales volejbola laukumā pavadītie gadi ieviesuši zināmas korekcijas abu privātajā dzīvē. «Mēs nesvinam savas dzimšanas dienas, jo to laikā parasti atrodamies vai nu treniņos, vai sacensībās,» atklāja Jānis, kurš jubileju svin 31. jūlijā, bet viņa pārinieks Aleksandrs – 6. aprīlī.

    «Savu dzimšanas dienu nesvinu jau kopš 16 gadu vecuma,»

    vaļsirdīgi atzinās Jānis. «Daudz nozīmīgāki svētki mums ir Ziemassvētki un Jaungads. Tos parasti cenšamies pavadīt kopā ar ģimeni un draugiem,» sacīja Aleksandrs.

    Taujāti, vai kopējā sportošana likusi abiem kļūt par labiem draugiem, Jānis smaidot norādīja: «Nē, tā gluži nevarētu teikt. Mums tomēr tas ir vairāk kopējs bizness. Tas ir līdzīgi kā citi ar saviem darba kolēģiem katru dienu pavada kopā, astoņas stundas sēžot pie viena galda. Mums šis galds ir volejbola laukums, turklāt kopā arī lidojam un nakšņojam. Būdami treniņnometnēs, cenšamies dzīvot atsevišķi – lai atpūstos viens no otra. Vienā numuriņā dzīvojam, spēlējot sacensībās.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē