• Vakcinācijas biroja vadītājas Juhņēvičas meita fano par zaķīšiem

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    19. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Vakcinācijas projekta biroja vadītājas Evas Juhņēvičas meitai ir savs Lieldienu garausis, kurš šajos svētkos tiek godināts kā viens no svētku simboliem.

    Pūkainie garauši – truši un zaķi – allaž interesējuši jauno fotogrāfi Aleksandru, un arī savu puisi Emīlu viņa bieži mēdz dēvēt par zaķīti.

    «Garauši ir mīlīgi, un viņos saredzu arī kaut ko no sevis, tādēļ saucu mūs par zaķu ģimenīti. Mūsu trusis ir gluži kā bērns, īsts dvēseles radinieks,» stāsta Aleksandra, kura piekrīt teicienam – kāds saimnieks, tāds mājdzīvnieks.

    «Es parasti jokoju par šo tēmu, sakot, ka truši ir padumji, bet smuki. Taču patiesībā tā nemaz nav, viņi ir attīstīti dzīvnieki. Vienīgais – viņi baidās. Bet arī es strādāju ar savu mentālo veselību un bailēm, mācoties tās pārvarēt,» saka Aleksandra.

    Trusis jaunietes dzīvē ienāca pērn. Kādu dienu viņa pārnāca mājās, un Aleksandras mīļotais mājās bija pārnesis trusi Valentīnu, kas meklēja jaunus saimniekus. «Tas bija ļoti patīkams pārsteigums,» atceras viņa.

    Savu jauno draugu abi nosaukuši par Karali Valentīnu, lai gan karalisku manieru trusītim neesot.

    «Kā jau visi truši, arī Karalis ir liela personība ar raksturu, un viņš ir traks uz ēdienu. Truši ir ļoti sociāli, viņiem vajag uzmanību. Tajā pašā laikā – tik bailīgi, ka var pat nomirt no stresa,» zina stāstīt Aleksandra.

    To, kā pareizi rūpēties par garausi, Aleksandra apguvusi internetā. «Siens ir lielākā daļa no truša ēdienkartes. Tā kā viņu gremošanas sistēma ir vārīga, īpaši jādomā par papildbarību – dārzeņiem un augļiem. Daudz ko šiem dzīvniekiem nedrīkst dot, tādēļ bieži guglējam dažādus produktus. Tomēr viedokļi internetā par tiem mēdz atšķirties,» stāsta viņa.

    «Trusis nav ļoti populārs mājdzīvnieks, jo daudziem ir priekšstats, ka viņi slikti ož un visur kakā. Mazam trusim var visu iemācīt,» iedrošina Juhņēviča.

    «Mūsu trusītis dzīvo pa istabu, un viņa būris netiek taisīts ciet. Ļaujam Karalim lēkāt apkārt, bet jāņem vērā, ka viņš var sagrauzt pilnīgi visu. Tāpēc jāierīko speciāli nožogojumi,» pamāca viņa.

    Kā var iemantot truša labvēlību? «Jāļauj viņam nākt klāt, ošņāt, kāpt virsū, līdz viņš ir apradis ar jaunajiem dzīves apstākļiem. Kad saikne izveidojusies, trusis ir patiešām mīļš. Karalim gan joprojām nepatīk, ka viņu glauda. Viņš saprot, ka var pie mums nākt pēc ēdiena, bet, to dabūjis, par mums vairs neliekas ne zinis,» smejas Aleksandra.

    Aleksandra sveic savu Karali Valentīnu ne vien Visu mīlētāju dienā, bet arī Lieldienās, jo truša radinieks zaķis ir viens no šo svētku simboliem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē