• Aivars Lembergs ar dēliem zvejo asarus un cep pēc savas receptes

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    18. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aivars Lembergs ar jaunāko dēlu Artūru 2018. gadā
    Foto: No privātā arhīva
    Aivars Lembergs ar jaunāko dēlu Artūru 2018. gadā
    Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs ir kaismīgs zemledus makšķernieks, un viņam šai nodarbē palīdz arī ģimenes jaunākā paaudze. Toties zivju pagatavošanā Lembergam esot sava īpašā recepte.

    Bļitkošanas sezonu Ventspils mērs iesāka janvāra beigās, kad ledus uz upēm jau bija pietiekami izturīgs. 

    «Parasti dodos copēt ar saviem vecajiem čomiem. Ķeram zivis no gaismas līdz gaismai. Ziemā jau tā diena ir ļoti īsa, uz ledus sanāk pasēdēt no kādiem pusdeviņiem rītā līdz četriem pieciem pēcpusdienā, » stāsta Lembergs. Uz PDz jautājumu, kā nenosalt, tik ilgas stundas pavad
    īdams uz ledus, norāda: «Ejot uz asariem, nekāda sēdēšana un salšana nesanāk. Daudz jāstaigā un jāurbj āliņģi. Nemitīgi jāmeklē labākās zivju vietas. Ja asaris ir mazkustīgs, ēsma jānoliek viņam pie paša deguna. Vilku baro kājas – apmēram pēc tāda principa tas notiek.»

    Interesi par zemledus makšķerēšanu izrāda arī jaunākie Lembergu ģimenes locekļi – trīs gadus vecais Artūrs un Aivara sievas Kristīnes dēls Martins Kristofers. «Mazo vēl par agru ņemt līdzi, bet ar Martinu gan ejam divatā bļitkot tepat uz Puzes ezeru, kas atrodas pie mūsu mājas. Uz visu dienu kaut kur doties viņam gan vēl pasmagi, » stāsta Aivars. Vai sievu Kristīni mērs neņem līdzi? «Kurš tad bērnus pieskatīs? Ja nopietni – ja viņa izrādītu interesi, man nekas nebūtu pret. Taču nedomāju, ka sieva būtu sajūsmā no šāda priekšlikuma, » smejas Lembergs.

    Noķerto lomu Ventspils mērs ja
    u daudzus gadus gatavo pēc īpašas receptes. «Zivis iztīru, bet zvīņas atstāju. Cepu zivis ar visām zvīņām. Tad nav jāčakarējas ar asaru tīrīšanu, turklāt zvīņas ceptām zivīm veido cietu kažoku, kas ļoti viegli iet nost. Ar dakšiņu pastum malā, un paliek tīra, balta zivs. Nav ne kancerogēno vielu, kas veidojas no piedeguma, ne eļļas. Tā ir sliņķu metode, toties garšīga un veselīga, » teic viņš. Lembergs ar šādu metodi zivis gatavo arī, ietinot tās folijā. Piepilda iztīrītas zivis ar garšvielām un cep cepeškrāsnī.

    Uz PDz jautājumu, kas jauns mēra dzīvē, Lembergs atzīst, ka nekas ievērības cienīgs nav noticis. «Man jau mamma saka – ko tu man nekad nepiezvani? Es atbildu – man nekā jauna nav, ko stāstīt. Jauns bērns nav piedzimis, cita sieva nav apprecēta, arī dzīvoklis nav nomainīts. Manā dzīvē absolūti nekas nav mainījies, » teic Aivars.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē