• Skaudrs stāsts par mūsdienu verdzību — rīt uz ekrāniem nonāk filma Oļegs

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2.oktobrī pirmizrādi piedzīvos uz patiesiem notikumiem balstīts skaudrs stāsts par Latvijas nepilsoni, pēc profesijas miesnieku, kurš devies labākas dzīves meklējumos – strādāt gaļas kombinātā Beļģijā. Pavisam drīz galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, jo viņa dzīvi sāk kontrolēt poļu noziedznieks. Kinoteātros visā Latvijā filma būs skatāma no 4. oktobra. — rīt uz ekrāniem nonāk filma Oļegs.

    Ik gadu no cilvēku tirdzniecības jeb modernās verdzības pasaulē cieš 25 miljoni cilvēku. Seksuālā izmantošana, piespiedu darbs, orgānu tirdzniecība un fiktīvas laulības ir tikai dažas no mūsdienu verdzības formām, kurām tiek pakļautas vīrieši, sievietes un bērni, tostarp Latvijas iedzīvotāji. Lai gan 2018. gadā Latvijā reģistrēti tikai 23 cilvēku tirdzniecības upuri, reālais upuru skaits varētu būt daudzkārt lielāks, bet vēl vairāk Latvijas iedzīvotāju varētu būt pakļauti mūsdienu verdzībai ārzemēs.

    «Oļegs pārstāv tos simtiem tūkstošu cilvēku, kuri šādi dzīvo. Tas nav tikai izmantotais latvietis Beļģijā vai igaunis Īrijā.»

    "Lai kāda būtu paša Oļega personība, neviens nav pelnījis nonākt zem tāda fiziskā un psiholoģiskā terora, kādu piedzīvo Oļegs. Katrs, kurš dzīvē piedzīvojis vardarbību no darba devēja, drauga, ģimenes locekļa vai mīlnieka, spēs identificēties ar Oļegu. Oļegu var raksturot kā nedrošu personību, tomēr spējīgu bezcerībā atrast risinājumu, pārvarēt sevi un rīkoties mērķtiecīgi. Šis stāsts ir līdz kaulam patiess un pavēsta vairāk par skaļiem manifestiem,» stāsta režisors Juris Kursietis.

    Galveno lomu filmā atveidos jaunais Lietuvas aktierskolas talants Valentīns Novopoļskis (Valentin Novopolskij), otrā plāna lomās būs starptautisku atzinību ieguvuši poļu aktieri Dāvids Ogrodņiks (Dawid Ogrodnik), Anna Pročņaka (Anna Prochniak), Ādams Šiškovskis (Adam Szyszkowski) un Jurijs Djakonovs. Filmā piedalīsies arī Guna Zariņa, Edgars Samītis un citi Latvijā pazīstami aktieri.

    Aizkadi:

    Filma Oļegs ir Latvijas filmu studijas Tasse Film, Lietuvas, Francijas un Beļģijas kopražojums. Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra un Lietuvas Kino Centra atbalstu, turklāt 2017. gada decembrī projekts saņēma līdzfinansējumu prestižajā Beļģijas filmu fondā The Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, kur projekti līdzfinansējumam tiek iesniegti no visas pasaules.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē