• «Šis laiks man ir skumīgs…» Ministre Siliņa negrib pamest tiktoku

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    25. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Evika Siliņa
    Foto: F64
    Evika Siliņa
    Labklājības ministre Evika Siliņa ir apbēdināta, ka ASV un Eiropas valstu valdības lemj par TikTok aizliegšanu darba telefonos, un viņai, visticamāk, vajadzēs pārtraukt darbošanos šajā platformā.

    No valdības locekļiem aizrautīgākā TikTok izmantotāja ir labklājības ministre Evika Siliņa, kura tiktokeriem pievienojās pagājušā gada februārī, ievietojot video, kur slavina savu partiju Jaunā Vienotība un spārda sniegu. Gada laikā viņa ievietojusi aptuveni simts video, kuros atrādīta gan darba, gan pašas dzīve, suņa izklaides un bērnu panākumi. Evikas kontam piesekojušies 1167 interesenti.

    Tiktokeres darbībā!
    Tiktokeres darbībā!

    Visvairāk skatītais ir video, kur valdība lemj par 15 000 eiro piešķiršanu pirmajiem šogad Latvijā piedzimušajiem trīnīšiem. Tas šķita interesants vairāk nekā 41 000 cilvēku. Taču nu labklājības ministrei var nākties atvadīties no šīs platformas un saviem sekotājiem.

    Pirms dažām nedēļām Eiropas Komisija (EK) aizliedza izmantot sociālo platformu TikTok darbinieku oficiālajās ierīcēs. Pērn šādu lēmumu pieņēma arī ASV Kongress, jo pastāvot aizdomas, ka Tālo Austrumu valsts specdienesti caur TikTok slepus iegūstot dažādus datus. Mūsmājās līdz šim vienīgais, kurš pakļāvies ASV un EK piemēram ir ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš dzēsis savu kontu TikTok. Nu arī Siliņa sākusi nopietni aizdomāties par šādu soli. «Šis laiks man ir skumīgs.

    Žēl… Izskatās, ka būs jāņem vērā Eiropas rekomendācijas un aktivitāte jāpārtrauc,»

    PDz atzīst viņa. «Tiktokā uzrunāju daļu sabiedrības. Manuprāt, ir svarīgi cilvēkiem izstāstīt, viņus informēt. Jādomā tagad būs par citiem veidiem, kā to izdarīt,» spriež viņa. «Apzinos, ka ir risks lietot šādu lietotni darba ierīcēs. Visdrīzāk, tas tiešām nav pieļaujams, ka politiķa darba ierīcē būtu tāda lietotne,» nosaka ministre. Vai dzēsīsies no TikTok, Siliņa vēl nezina teikt.

    «Varbūt man būs otrs telefons, varbūt atradīšu citu izeju no situācijas? Tiešām nezinu.

    Tikko runāju ar kolēģiem, ka ir jādomā, ko darīt. Negribu, lai tiktoks ielien valdības informācijas telpā, bet ir jādomā arī par šīs lietotnes auditoriju. Citādāk tur sapulcēsies Latvijai ne tik ļoti draudzīgi informatori, kuriem tur būs monopolstāvoklis,» uzskata labklājības ministre.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē