• Saeimā neievēlētais Bērziņš gatavojas bargai ziemai. Viņam ir simtiem konservu!

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    13. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andris Bērziņš
    Foto: No privātā arhīva
    Andris Bērziņš
    Saeimā aktieris Andris Bērziņš šoreiz netika un ar deputāta algu rēķināties nevar. Tāpēc jau laikus parūpējies par iztikšanu ziemā.

    «Pašu taisīts ir simtkārt gardāks. Ne kā veikalā, kur sintētika un ķīmija. Pat pavasarī, atverot burciņu, jūtu īstu Latvijas rudens garšu un smaržu,» teic aktieris Andris Bērziņš, kuram pagrabā jau esot teju simtiem burku ar konserviem ziemai. «Ja godīgi, par marinēšanu un skābēšanu mūsu ģimenē atbildīga ir sieva, es tikai ziemā ēdu to, kas sagatavots,» nosmej Bērziņš. Viņa sieva Inesīte PDz gan apgalvo, ka arī Andrim ir savi pienākumi. «Viņam patīk mizot un griezt sīpolus un ķiplokus, izņemt paprikai sēklas, bet receptes, sastāvdaļu mērīšana un procesa virzīšana tiešām ir uz maniem pleciem. Čakars jau ir, bet man patīk,» atzīst viņa. 

    «Pagrabs pilns, simtiem burku…Senāk burkām likām numurus, gadu un nosaukumus. Tagad to vairs nedarām, jo esam sapratuši, cik mums gadā nepieciešams. Vairāk netaisām. Ja pavasarī kas vēl palicis pāri, uzdāvinām tiem, kuriem vajag,» tā saimniece. Esot tomāti želejā un bez želejas, gurķi, kabači, ķirbji, dažādu veidu vīriešu zaptes, rutki, bietes zupai un arī sēnes, kuru šogad gan bijis pamaz.

    Dārzeņus abi audzē pie mājas. «Šogad mums izauga rekords – metru garš kabacis. Nenormāli skaists! To visu sastrādāju marinējumos. Arī ķirbji padevās. Daudzi nepareizi dara, ka gaida, kad tie būs galīgi gatavi. Marinēšanai vajag novākt agrāk, tad tie ir garšīgi, jo mīksti,» iesaka Bērziņa sieva.

     Labākās Bērziņu receptes atradīsiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Dinai Zuzānei kapā ber rožlapiņas. Draugs Guntis aizkustinoši atvadās no miljonāres.
    • Jauno deputātu noslēpumi: Meita grib atteikties no Krištopana uzvārda, Lizbovskis Vācijā rok kabeļus, bet skandalozā Grevcova sola nesalūst.
    • Žaklīna jau mēnesi dzīvo Ukrainā. Viņa to slēpa no savas mātes.
    • Normunds Pauniņš slepeni apprecējies.
    • Jānim Pētersonam fane uzdāvina lieku štuku. Ko viņš ar to izdarīja? 
    Privātā Dzīve nr41

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē