• Rūdolfa Plēpja meita Viktorija: Visa mana dzīve ir pakārtota tēta veselībai

    Personības
    Evija Kalnbērza
    22. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Vairāk par visu aktiera ģimene šajos Ziemassvētkos vēlas, lai Plēpim izdotos atgūt redzi. Un cerības ir!

    Jau pusotru gadu aktieris Rūdolfs Plēpis sadzīvo ar smagām redzes problēmām, un ik uz soļa viņam vajadzīga palīdzība. Tagad viņa acis ir jaunākā meita Viktorija Plēpe un mazmeita, pie kurām aktieris dzīvo. Viktorija regulāri ved tēvu uz dažādām procedūrām un ir pateicīga ikvienam, kurš Teātra darbinieku savienības paspārnē izveidotajam fondam Rampa A ziedojis līdzekļus viņas tēva veselības uzlabošanai. Cik lielu summu izdevies savākt, meita neatklāj, taču atzīst – saziedotie līdzekļi fondā ir.

    «Naudai varam piekļūt, tikai uzrādot pamatotus ārstniecības izdevumus. Esam ļoti pateicīgi visiem ziedotājiem, jo bez viņu atbalsta tēta veselību uzlabot nevarētu. No savas puses darām, ko varam, un gaidām Ziemassvētku brīnumu!» apņēmības un cerību pilna ir Viktorija.

    «Visa mana dzīve šobrīd ir pakārtota tēta veselībai,» teic viņa. Lai gan vēl pirms gada ārsti nekādas cerības, ka mirušo redzes nervu varētu atmodināt, neesot devuši, tagad tās, kaut nelielas, tomēr ir. Viktorija stāsta – ik pa laikam, pateicoties zālēm no Vācijas un injekcijām, tēta redze šķietami uzlabojas, un viņš varot saskatīt siluetus. Reizēs, kad tā notiek, ģimenē esot lieli prieki. «Joprojām gaidām uz vienām brīnumzālēm, kas reāli strādā, bet Latvijā nav pieejamas,» piebilst viņa.  

    «Par laimi, kovids mūs fiziski nav skāris, lai gan garīgi šis mums ir lielu izaicinājumu laiks. Nav viegli ne man, ne meitai Marijai, kura mācās skolā.

    Tikai absolūta paļaušanās uz savas sirds intuīciju un Dievu dod spēku turēties pretī visam un izturēt.

    Tētim ir daži draugi un radinieki, ar kuriem viņš ik pa laikam sazvanās un kas viņu uzmundrina,» stāsta Viktorija. «Visa šī situācija paņem daudz enerģijas, un palīdz vienīgi Rūdolfa traģikomiskā dzīves uztvere, viņa humora izjūta. Bez tās nebūtu iespējams izdzīvot,» atklāj Viktorija.

    «Par laimi, tagad visapkārt ir baltais sniedziņš, un arī tētis jūt, ka laukā tapis gaišāks,» piebilst viņa.

    Gaišāku dzīvi dara arī labas ziņas, un nesen Plēpju mājās tādas ir pienākušas. Latvijas Radioteātris aktierim piedāvājis ierunāt pārraidi bērniem. Jau tagad Rūdolfs apgūst materiālu – režisores un rakstnieces Dainas Strelēvicas stāstu Kas tos mazos lielus dara –, un, visticamāk, janvārī Plēpja unikālā balss atkal skanēs Latvijas Radio. Tā kā aktierim šobrīd nav iespējas pašam lasīt tekstu, autore to viņam ierunājusi audio, un aktieris mācās, klausoties viņas lasījumu. Jau pavisam drīz Plēpis kopā ar meitu dosies uz Latvijas Radio studiju, lai stāstu ieskaņotu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē