• Reiniku ģimenē aug vēl viens mūziķis?

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    5. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Grāmatnīcu plauktos nonākusi Reiniku ģimenes projekts – muzikālā bērnu grāmata Ričijs Rū. Tās tapšanas procesā atklājies, ka arī grāmatas iedvesmotājam – Rūtas mazajam dēlam – mūzika ir gēnos.

    Pirms pusotra gada sabiedrisko attiecību speciālistes Rūtas Reinikas un burātāja Jāņa Preisa ģimenē ienāca mazais Ričards. Tāpat kā viņas brālis mūziķis Lauris Reiniks, arī Rūta savulaik bija redzama uz skatuves. Pēc dēla piedzimšanas mūzika atkal ir ieņēmusi būtisku lomu Rūtas dzīvē. Pateicoties Ričardam, viņa apvienoja ģimeni kopējā projektā. Tapa muzikālā grāmata, kuras producente ir Rūta, ome sacerējusi dzeju, bet brālis sacerējis mūziku un iedziedājis bērnu dziesmas.

    Kamēr ierakstu studijā tapa Reiniku mūzikas albums, kas pievienots grāmatai, arī mazais Ričiņš vienmēr bijis klāt.

    «Viņam drīz jāsāk runāt, bet šķiet, ka viņš uzreiz dziedās. Studijā viņam bija patiešām interesanti, īpaši patika skaņu pults ar mirgojošām podziņām. Nevienu brīdi viņš negarlaikojās un neraudāja, tikai klausījās un dejoja,» stāsta Rūta.

    Kad Ričards izdzirdēja sava onkuļa Laura Reinika pirmo šim projektam komponētu dziesmiņu, viņš uzreiz esot bijis patiesi ieinteresēts, un vecāki bijuši vienisprātis – interese par mūziku ir jāattīsta.

    Paticoties dēlam, Rūta atjaunojusi arī savas jau mazliet piemirstās vijoļspēles prasmes, un atklājusi, ka dēlam klasiskā mūzika patīk.

    «Domāju, ar laiku muzikālie gēni Ričardam atklāsies. Visi ģimenē esam muzikāli un mūziku mācījušies. Ja viņam būs interese, noteikti sūtīsim mūzikas skolā. Tuvākajā nākotnē – rudenī – gan tikai uz bērnudārzu,» spriež Rūta. Viņa gan neslēpj – skatuves mākslinieka karjeru gan savam dēlam neieteiktu.

    «Galvenais, lai dara to, kas patīk un ar to var arī nopelnīt. Nav jau tā, ka es viņam novēlētu mūziķa karjeru. Ja nu vienīgi – Vīnes orķestrī. Radošo profesiju pārstāvjiem darbs ir nepastāvīgs. Man kā mammai gribas, lai dēls dara ko stabilāku,» teic viņa.

    Tā kā Ričarda tētis ir burātājs, tad arī no viļņiem viņam neizvairīties. «Ričijam būs jāburā, tas ir skaidrs. Arī Jāņa lielais dēls burā. Jānis ir arī zemnieks, un lauku darbu viņam netrūkst. Kad dēls pieaugs, arī tur būs jāpiedalās. Jau tagad Ričijs, sēžot tētim klēpī, labprāt brauc ar traktoru,» atklāj Rūta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē