• Raimondu Paulu jubilejā aizkustina Pugačovas meita

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    3. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Savā 84. dzimšanas dienā Maestro klausītājiem dāvāja skaistu koncertu, bet pats saņēma gardu kliņģeri no kolēģes un aizkustinošu muzikālu sveicienu no Krievijas estrādes primadonnas Allas Pugačovas ģimenes.

    Ziedu vietā izvēlas saldumus

    Maestro Raimonds Pauls dzimšanas dienā, 12. janvārī, kāpa uz skatuves, lai klausītājus priecētu īpašā koncertā ar dziedātāja Daumanta Kalniņa un Latvijas Radio bigbenda piedalīšanos. Tajā skanēja Maestro pirmā kompozīcija Nenosūtītā vēstule, kā arī instrumentālā svīta Dienvidu akvareļi, kas komponēta pagājušā gadsimta 60. gados, un vēl daudzi citi zināmi un nedaudz aizmirsti skaņdarbi jaunā aranžējumā. Neizpalika arī apsveikums dzimšanas dienā – koncerta apmeklētāji kopīgi nodziedāja Daudz baltu dieniņu!.

    Kad Maestro ieradās Dzintaru koncertzālē, viņu ar pašceptu kliņģeri jau sagaidīja Latvijas Radio teātra vadītāja, Paula laba paziņa un kolēģe Māra Eglīte. «Zinu, ka Maestro savā dzīves laikā jau ir saņēmis daudz ziedu, tāpēc es nolēmu viņam uzcept kliņģeri. Zinu, ka viņam garšo saldumi. Pati gan ar tiem neaizraujos, taču savu kliņģeri gan pagaršoju. Par laimi, tam ir tendence ātri beigties,» PDz atzina Māra Eglīte. Mūziķi aizkulisēs nerimās vien slavēt gardo cienastu, taču jubilārs vēlāk PDz smaidot atzinās – pats kliņģeri tā arī neesot pagaršojis, jo visu esot apēdis orķestris. Taču viņš ļoti novērtē Māras gādību.

    Pugačovas meitiņa velta dziesmu

    Aizkustinošu apsveikumu komponists dzimšanas dienā saņēma arī no Krievijas. Estrādes dīva Alla Pugačova Instagram profilā ievietoja video, kur viņas un humorista Maksima Galkina sešus gadus vecā meita Ļiza Raimondu Paulu sveic ar dziesmas Dāvāja Māriņa krievu versiju Miļion alih roz. Video noslēgumā sveicienus kopā ar dvīņu māsu latviešu komponistam sūta arī Pugačovas dēls Harijs.

    «Ļoti simpātiska maza meitenīte. Bērns ir bērns, smuki dziedāja! Piezvanīju Allai un sacīju, ka iekļaušu Ļizu nākamajā savas jubilejas koncertā. Šī uzmanība tiešām bija ļoti simpātisks žests no Pugačovas,» sarunā ar PDz atzina gaviļnieks Raimonds Pauls.

    Bez darba nesēdēs

    Uz jautājumu, vai gatavo ko īpašu 85. jubilejas koncertam, jo dzirdēts, ka tajā uzstāsies pat operdīva Elīna Garanča, Maestro atbildēja: «Vēl gan pāragri par to runāt, jo nav tik vienkārši visu saorganizēt. Mums bija laba ideja koncertēt ar Marisu Jansonu un Elīnu Garanču, bet diemžēl tas viss pajuka…»

    Pagājušā gada nogalē pasaulslavenais diriģents Mariss Jansons devās mūžībā.

    Vaicāts, kādi ir viņa plāni šim gadam, komponists sacīja: «Man jau pietiek, esmu izbraukājies pa Latviju ar aktieriem, bijuši tik daudzi koncerti. Tagad vairāk jāpadomā par sevi.» Gluži dīkā gan viņš nesēdēs. Jau februārī paredzēts Paula un dziedātāja Mārtiņa Ruska jaunās koncertprogrammas un albuma Piparmētru tēja prezentācijas koncerts.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē