• Pludmales volejbola karaliene Anastasija Kravčenoka pievērsusies gleznošanai

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    21. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Eiropas pludmales volejbola karaliene Anastasija Kravčenoka – viena no labākajām Latvijas sportistēm – pašizolācijā atcerējās jaunības dienas un pievērsās gleznošanai.

    Anastasija Kravčenoka PDz atzīst, ka vīrusa laikā, bezdarbības nogurdināta, mājās sākusi krāsot īpašas glezniņas – printētus darbus, kur ar cipariem atzīmētie laukumi jāaizkrāso noteiktā krāsā.

    «Tur vispār nav jādomā, tikai skaties uz cipariem un krāso. Tas mazina stresu,» atzīst Anastasija.

    Tā, sakrāsojusi vairākus darbus, viņa nolēma, ka laiks tomēr pievērsties kam nopietnākam, un pievienojās Daugavpils mākslinieces Sofijas Šabunevičas bezmaksas tiešsaistes nodarbībām Instagram. «Veikalā nopirku visu gleznošanai nepieciešamo. Māksliniece atsūtīja bildi ar banāniem, kuru vajadzēja nolikt acu priekšā. Tiešraidē Sofija gleznoja kopā ar mums,» stāsta sportiste, piebilstot, ka glezniecībai pievērsusies kopā ar kādu draudzeni. Sākumā Anastasija, ieraugot banānu ķekaru, domājusi – šo nu gan būs viegli uzgleznot!

    Tomēr ar eļļas krāsām izveidot pareizas banānu gaismēnas izrādījās diezgan sarežģīti.

    «Draudzene pat dusmojās, ja neiznāca vēlamais, savukārt mani tas īpaši nesatrauca. Galvenais bija iemēģināt roku un izbaudīt gleznošanas procesu. Beidzot varēju iedziļināties un koncentrēties kaut kam, kas nebija sports. Ieslēdzu mierīgu fona mūziku, atslābinājos un bez stresa gleznoju. Mani banāni varbūt nav perfekti, bet vismaz izskatās pēc banāniem,» nosmej Anastasija.

    Šobrīd glezniņa rotā volejbolistes mājas. Sportiste atzīst, ka šī nebija pirmā viņas saskare ar glezniecību. Pirms pievērsās pludmales volejbolam, vienu gadu viņa mācījās Daugavpils mākslas skolā. «Man patika. Nopietnāk pievēršoties sportam, krāsām diemžēl vairs neatlika laika. Var teikt – sporta māksla izkonkurēja vizuālo mākslu,» uzsver pludmales volejboliste.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē