• Pasaulē pelnošākie sportisti — viņu vidū arī Porziņģis!

    Slavenības
    Inese Mizovska
    25. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Šogad pasaulē vislabāk atalgoto sportistu simtniekā pēc biznesa žurnāla Forbes veiktajiem aprēķiniem nonācis slavenākais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis. Viņš ir viens no 35 NBA spēlētājiem šajā sarakstā.

    1. Rodžers Federers – 106,3 miljoni dolāru

    Šveices tenisists pirmo reizi nonācis Forbes topa augšgalā, kļūstot par pērn vislabāk atalgoto sportistu pasaulē. Tikai 6 miljonus viņš nopelnījis kortā, bet lielāko daļu 38 gadus vecā Federera ienākumu nodrošinājuši dāsnie reklāmdevēji, šogad galvenokārt Moet & Chandon un Barilla.

    Viņa reklāmas līgumi ir no trīs līdz 30 miljonu eiro vērti.

    Dāsnu atlīdzību Federers saņēmis arī par Rolex, Credit Suisse, Mercedes-Benz un Wilson reklamēšanu. Pirms diviem gadiem beidzās Federera līgums ar zīmolu Nike, tūdaļ vietā nāca nākamais – vairāk nekā 270 miljonus dolāru vērts 10 gadu līgums ar Uniqlo. Divdesmitkārtējais Grand Slam vienspēļu turnīru čempions ir pirmais tenisists, kurš 30 gadu laikā atzīts par visvairāk pelnošo sportistu pasaulē. Pērn tenisa leģenda ierindojās topa 5. vietā.

    2. Krištianu Ronaldu – 105 miljoni eiro

    Portugāles futbola zvaigzne no topa līdera Federera atpaliek tikai par 1,3 miljoniem dolāru. Turīnas Juventus 35 gadus vecais spēlētājs Krištianu Ronaldu pērn 60 miljonus dolāru nopelnīja futbola laukumā, bet vairāk nekā 40 miljonus dolāru skaistulis, kurš nupat faniem atrādīja savu jauno, seksīgo frizūru, saņēma no reklāmas līgumiem. Viņš jau otro gadu saglabā 2. vietu šajā topā. 

    3. Lionels Mesi – 104 miljoni dolāru

    Tikai nedaudz no sava mūžīgā konkurenta Ronaldu atpaliek argentīnietis Lionels Mesi.  Lai gan futbola komandas Barcelona kapteinis vēl nesen sūdzējās par Spānijas valdību, kas viņam piespieda šķirties no 17,255 miljoniem eiro par agrāk nesamaksātajiem nodokļiem, viņam pērn finansiāli veicies labi. Gan ne tik labi kā 2018. gadā, kad Mesi bija topa augšgalā ar 112 miljoni eiro.

    Viņi ar Ronaldu beidzamos četrus gadus pamīšus dalīja topa pirmo vietu. Mesi pērn 30 miljonus dolāru nopelnīja, reklamējot tādus zīmolus kā Adidas, MasterCard un PepsiCo.

    4. Neimārs – 95,5 miljoni dolāru

    Par 10 miljoniem mazāk nekā gadu iepriekš pērn saņēmis 28 gadus vecais brazīliešu futbolists Neimārs, un šis fakts viņu dara bažīgu. Pandēmijas laikā viņš spītīgi pretojās viņa pārstāvētās Francijas čempionvienības Parīzes Saint-Germain vadības aicinājumam uz krīzes laiku samazināt spēlētāju algas.

    Neimāram tie esot trīs miljoni eiro mēnesī. Iespējams, sportists tik kaismīgi cīnās pa savām tiesībām, lai panāktu citu risinājumu – viņam ļautu atgriezties Katalonijas grandā Barcelona.

    5. Lebrons Džeimss – 88,2 miljoni dolāru

    Jau otro reizi 35 gadus vecā Losandželosas Lakers zvaigzne atzīts par bagātāko NBA basketbolistu, nopelnot vien par 800 000 dolāriem mazāk nekā gadu iepriekš. Maija sākumā gan visai nejaukā veidā tapa zināms, ka priekšzīmīgais vīrs un triju bērnu tēvs Lebrons ir ne tikai izveicīgs spēlētājs, bet arī veikls melis.

    Viņu atmaskoja kāda amerikāņu futbolista sieva, kas publiskoja kompromitējošu video un paziņoja: «Es vienīgā neesmu Lebrona Džeimsa fane. Laikam gan tādēļ, ka nekad neesmu fanojusi par puišiem, kas krāpj savas sievas.» Šajā video Lebrons izklaidējās kopā ar 22 gadus veco modeli Sofiju Džamoru.

    6. Stefens Karijs – 74,4 miljoni dolāru

    NBA zvaigznājā 32 gadus vecais Karijs ir viena no spožākajām. Pērnā gada nogalē amerikāņu izdevums The New York Times viņu atzina par pēdējās desmitgades labāko basketbolistu. Viņa talants tika novērtēts arī finansiāli. Pērn viņš kļuva par pirmo NBA basketbolistu, kurš sezonas laikā nopelnījis 40 miljonus dolāru.

    To paredzēja 2017. gadā noslēgtais piecu gadu līgums ar Goldensteitas Warriors par 201 miljonu dolāru. Oktobrī gan Karijs piedzīvoja nopietnu traumu – spēles laikā salauza kreiso roku un laukumā atgriezās vien marta sākumā.

    7. Kevins Durants – 63,9 miljoni dolāru

    Basketbola fani mūždien strīdas par to, kurš ir labākais NBA spēlētājs – Lebrons vai tomēr horvātu basketbola leģenda Durants. 31 gadu vecais sportists bijis divkārtējais NBA čempions Warriors rindās un desmit reizes izvēlēts zvaigžņu spēlei. ASV izlases sastāvā viņš divas reizes kļuvis par olimpisko čempionu un vienu reizi – par pasaules čempionu.

    Pērnā gana nogalē viņš nonāca Bruklinas Nets, noslēdzot četru gadu līgumu par 164 miljoniem dolāru. Viņam ir sava mediju kompānija un YouTube kanāls, kuram ir vairāk nekā 800 000 abonentu.  Lielu daļu savas nopelnītās naudas Durants velta labdarībai.

    8. Taigers Vudss – 62,3 miljoni dolāru

    Pērn aprīlī 43 gadu vecumā Vudss uzvarēja vienā no četriem galvenajiem golfa turnīriem pasaulē – US Masters. Pirms tam viņam tas bija izdevies 2008. gadā, un kopš tā laika Taigera dzīvē bijis daudz melno strīpu – problēmas ģimenē, nopietnas traumas. Vairs tikai retais ticēja, ka Vudss pēc 40 gadu vecuma atkal būs virsotnē.

    Finansiāli bagātnieku iecienītā sporta veida zvaigzne gan vienmēr bijis veiksmīgs.

    2009. un 2013. gadā Taigers bija pasaulē visvairāk pelnošo sportistu topa augšgalā, un tolaik viņa bagātība jau bija sasniegusi miljardu dolāru. Iespējams, jau šogad šī summa būs uz pusi lielāka. Lielu daļu viņa ienākumu veido reklāmas līgumi.  

    9. Kirks Kazins – 60,5 miljoni dolāru

    31 gadus vecais amerikāņu futbola spēlētājs pirms diviem gadiem par 84 miljoniem dolāru noslēdza līgumu ar komandu Minesotas Vikings, kļūstot par vislabāk atalgoto spēlētāju šā sporta veida vēsturē. Fani ar nepacietību gaida Kirka atgriešanos Minesotā, jo patlaban viņš pandēmijas un plašo ASV nemieru dēļ ir atgriezies vecāku mājās kopā ar savu ģimeni – sievu un diviem dēliem – un spiests aizvadīt treniņus uz piebraucamā ceļa.    

    10. Karsons Vencs – 59,1 miljons dolāru

    Amerikāņu futbola spīdeklis 27 gadus vecais Karsons Vencs pērn jūnijā parakstīja četru gadu līgumu ar Filadelfijas Eagles par 128 miljoniem dolāru. Viņš ir komandas līderis, un patlaban viņa pārstāvētā komanda esot spēcīgāka par Kirka Vikings. Pandēmijas laikā Vencs un viņa sieva Medija kļuva par vecākiem meitai Hedlijai, un amerikāņu futbolists priecājas, ka meitas pirmo dzīves mēnesi varēja pavadīt mājās.

    78. Kristaps Porziņģis – 22,2 miljoni eiro

    24 gadus vecais latviešu basketbolists liepājnieks Kristaps Porziņģis, kurš pērn pievienojās NBA kluba Dalasas Mavericks komandai, pagājušajā gadā nopelnījis 22,2 miljonu eiro. Parakstot pagājušā gada jūlijā piecu gadu līgumu par 158 miljoniem dolāru, viņš kļuvis par patlaban vislabāk atalgoto sportistu Baltijā. Kristaps ir pamatīgi apsteidzis bijušo NBA basketbolistu Andri Biedriņu, kurš 2008. gadā tika pie līdz šim iespaidīgākās vienošanās Latvijas sporta vēsturē – ar Goldensteitas Warriors parakstīja līgumu uz sešiem gadiem par 62 miljoniem dolāru. Porziņģim ir arī septiņu gadu līgums ar Vācijas sporta zīmolu Adidas, kas noslēgts 2016. gadā, un viņš ir reklamējis Body Armor sporta dzērienus.


    Simtniekā tikai divas dāmas!

    29. Naomi Osaka – 37,4 miljoni dolāru

    Japāņu tenisistei, kas bija izvēlēta par Tokijas olimpiādes reklāmas seju, ir tikai 22 gadi, un viņa jau pamanījusies kļūt par pasaulē vislabāk atalgoto sievieti sportā. Āzijas tenisa zvaigzne ir izcīnījusi divus Grand Slam titulus, iepriekšējos 12 mēnešos viņa nopelnīja par 1,4 miljoniem ASV dolāru vairāk nekā leģendārā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa.

    Pagājušajā gadā talantīgā japāniete noslēdza piecu gadu līgumu ar apģērbu ražotāju Nike, un jau ir saņēmusi pirmos 10 miljonus ASV dolāru. Viņai ir arī sadarbības līgumi ar autoražotāju Nissan un tenisa ekipējuma firmu Yonex.

    33. Serēna Viljamsa – 36 miljoni

    Gadi iet, bet Serēna turpina būt spicē, un pērn, kad pie tenisa olimpa debesīm vēl tikai iemirdzējās jauniņās Osakas zvaigzne, Viljamsa bija vienīgā sieviete visnaudīgāko sportistu topā. Tiesa, pērn viņa šajā topā bija vien 63. vietā un gada laikā pamanījusies nopelnīt par 7 miljoniem vairāk.

    Šis ir piektais gads, kad Viljamsas vārds atrodams šajā sarakstā. Viņa tajā nomainīja krievu tenisisti Mariju Šarapovu, kas 11 gadus pārliecinoši turējās visvairāk pelnošo tenisistu simtniekā.   

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē