• Par režisora Kublinska nāvi nenojauta pat tuvākie

    In memoriam
    Evija Kalnbērza
    6. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Šajās Lieldienās, tieši svētdienā, Latvijas Nacionālā teātra režisoram būtu 81. dzimšanas diena. Kolēģi un paziņas viņu mēģinātu sazvanīt, bet neizdotos… Tas neizdevās jau ilgu laiku, bet neviens nenojauta, ka Kublinska vairs nav.

    Teātrī viens no režisora Mihaila Kublinska tuvākajiem cilvēkiem bija aktrise Lāsma Kugrēna. Par viņu saka – Kugrēna bijusi režisora princese. Tagad aktrisei par Mihailu pagātnes formā runāt ir ļoti smagi, jo kopā pavadīti četrdesmit radoši gadi. Un tajos bijis daudz vārdos nepasakāmā.

    «Viņš nevienu cilvēku nelaida savā privātajā telpā. Lai arī cik es viņam nebūtu mīļa aktrise un viņš man teātrī – tēvs, brālis, vīrs, mīļākais un bērns, par viņa dzīvi neko nezināju,» par talantīgo teātra vientuļnieku saka Kugrēna.

    Arī citi viņa aktieri – Māra Zemdega, Lolita Cauka, Mārcis Maņjakovs – neko nezināja par Mihaila Kublinska dzīvi ārpus teātra sienām. «Strādājot viņš man bija ļoti tuvs. Visas lomas es izmēģināju ar viņu, un viņš – ar mani. Mihails uz manis spēlēja kā uz klavieru taustiņiem. Es viņam ārkārtīgi uzticējos, mūs vienoja kaut kāda iekšēja enerģētiska saite. Viņš uzticējās arī man. Domāju, ka tie ir reti laimes gadījumi, kad ir tāda pārpasaulīga vienam otra jušana. Bet tikai darbā,» teic viņa. 

    Arī aktrise Evija Krūze bija viena no iemīļotākajām Kublinska aktrisēm, un tagad viņa atzīst: «Sāpīgi par viņu pašlaik runāt. Sāpīgi apzināties, ka cilvēkam, kurš vienmēr ir bijis dzīves mutulī, bija jāšķiras no dzīves dziļā vientulībā. Lai Mikam gaišs ceļš uz nezināmo pasauli!»

    Mihails uz visu mūžu bija uzticīgs tikai vienam – Latvijas Nacionālajam – teātrim. Tur Kublinskis savulaik bija arī mākslinieciskais vadītājs un galvenais režisors. Pie viņa nozīmīgākajām iestudētajām izrādēm pieder traģēdijas un drāmas – Šekspīra Romeo un Džuljeta, Ibsena Heda Gablere, Jaunsudrabiņa Aija, Pāvila Rozīša Ceplis un daudzas citas.

    To, kā kolēģi uzzināja par režisora nāvi, un kādēļ neviens ilgu laiku nenojauta, ka Mihails ir miris, uzzināsiet jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Mihails Kublinskis nomira dziļā vientulībā. Patiesība par režisora nāves apstākļiem satriec visus.
    • Latviešu doktors Hauss – Uga Dumpis. Viss, ko jūs vēl nezinājāt par slaveno infektologu.
    • Tie tik ir brīnumi – pilsētnieki laukos! Devīte stilo kā Anglijas karaliene, Bertāns rok dārzu baltās botās, bet Joksts sauļojas ābelē!
    • Ārkārtējā situācija Saeimā. Kā viņi paši ievēro likumus?
    • Uzklāj Lieldienu galdu kā greznā restorānā! Zvaigžņu padomi taviem svētkiem.
    Privātā Dzīve nr14

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē