• Par ko raud Dons — Kivičs izsmej kolēģa privāto dzīvi

    Slavenības
    Gita Vīksne
    21. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64), NO IZDEVNIEĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    «Man nepatīk Dons,» publiski paziņoja pēc slavas izslāpušais mūziķis Kivičs un vairākkārt aizskāra sava kolēģa daiļradi un personību.

    «Es nesaprotu, par ko viņš dzied,» Jāņa Krīvēna vadītajā YouTube šovā Pāļa bazars savu kolēģi Donu sāka kritizēt skandalozais mūziķis Andris Kivičs. Tā nebija pirmā reize, kad viņš pauda nepatiku par Dona daiļradi. Tās publiskai apspriešanai Kivičs pievērsās pat savā kāzu naktī. «Es nāktu mājās. Kādā d…ā mājās tu nāktu? Bļāviens, kā man patīk, ka par attiecībām un seksu intervē čaļus, kuriem nav laulības, kuriem nav attiecību un seksa. Kādā n..j jēgā?» sašutumu par populārākās dziesmas Es nāktu mājās video tiešraidē neslēpa Kivičs.

    «Viņš saka, lai klausītājs pats izdomā, par ko ir dziesma. Tas ir bulšits! Nekur pasaulē tā nav. Zini, kas man kaitina latviešu šovbiznesā? Ka tādi doni un visi viņam līdzīgie džeki nekad neko nezina. Nekad ne par ko īsti nav domājuši, jo viņi saprot – lai tu Latvijā varētu nopelnīt naudu, tev ir jāpatīk no piecgadīgā līdz deviņdesmit piecgadīgajam. Un tu vari patikt plašai auditorijai tikai tad, ja tev nav viedokļa,» šovā klāstīja Kivičs.

    Kamēr Andris nodevās filozofiskām pārdomām par šo tēmu, Dona slavenā dziesma pagājušajā nedēļā tika nominēta mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons 2020 trijās kategorijās – Gada dziesma, Gada Origo Zelta dziesma un Gada videoklips.

    «Mūsu galvenā atšķirība droši vien ir tā, ka es par savām attiecībām publiski nerunāju.»

    «Taču tas nenozīmē, ka man attiecību nav. Bet lai Andrim dzīvē viss izdodas un veicas! Viņa kritika mani nekādā mērā nesatrauc,» PDz atzina Dons. «Šī dziesma ir kopdarbs ar Kasparu Ansonu. Viņš man atsūtīja īsu demo ideju, kuru kopā attīstījām. Es nāktu mājās – tieši šos vārdus uzrakstīja Kaspars. Atceros, tas bija pagājušā gada februāris – es braucu mašīnā, ārā bija sniegputenis, un es jutu šo dziesmu. Neslēpšu, šī dziesma man pašam ir ļoti mīļa.»

    Uz jautājumu, par ko tā stāsta, Dons atbild: «Par mīlestību. Galvenā tēma ir attiecības, šķiršanās un ilgošanās. Pats skaistākais, par ko vien var dziedāt. Protams, var dziedāt arī par ģimeni, pagātni vai nākotni. Bet mīlestība un attiecības vienmēr vijas tam cauri. Personīgi man mīlestība šķiet visinteresantākā tēma.»

    Dons atzīst – ne viss, par ko viņš dzied, ir paša piedzīvots.

    «Ir stāsti, kurus esmu izdomājis. Ir stāsti, kurus manu acu priekšā piedzīvojuši citi. Dziesmai nav obligāti jābūt autobiogrāfiskai, lai gan tieši tās man pašam ir tuvākās. Jo katram jau tā sava dzīvīte ir vistuvākā,» spriež dziedātājs. Tās izpildīt nereti esot emocionāli smagi. «Man ir bijis tā, ka koncertā pēkšņi saprotu – vairs nevaru padziedāt. Tad es raudu. Nevēlos izlikties par titāna vīru. Man patīk piedzīvot to visu vēlreiz. Ne vienmēr ir jābūt tikai pozitīvajām atmiņām. Arī sāpes reizēm ir ļoti labas,» pārliecināts ir Dons.

    «Man nav atbildes, kā uzrakstīt hitu. Man svarīgi, lai dziesma ir harmonijā. Lai tā patīk man,» saka viņš. Patlaban Dona prātu nodarbina viņa koncerts Es nāktu mājās, kas 14. augustā risināsies Daugavas stadionā. «Līdz tam vēl astoņi mēneši, bet vairāki sektori jau ir izpārdoti. Par šo koncertu jau tagad iedomājos ik stundu. Es to ļoti gaidu.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē