• Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Kārsavā — 20 hektāru dzēšanai piesaista helikopterus

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Dieziņš / LETA / Ilustratīvs foto
    Ugunsgrēkā, kas pirmdienas pēcpusdienā izcēlās Kārsavas novada Malnavas pagastā, liesmas kopumā pārņēmušas aptuveni 20 hektāru platību.

    Pirmdien plkst.15.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Malnavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, kā arī izveidojies spēcīgs piedūmojums un saistībā ar lielo vēju liesmas strauji izplatās uz tuvējā meža pusi.

    Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus patlaban veic vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji ar desmit specializētās ugunsdzēsības automašīnām, kā arī divi Valsts meža dienesta transportlīdzekļi, uzņēmuma tehnika un VAS «Latvijas dzelzceļš» resursi. Papildus dzēšanai no gaisa piesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters, bet apsekošanai no gaisa – Valsts robežsardzes helikopters.

    Ugunsgrēku pagaidām nav izdevies ierobežot. Deg kūdra apmēram 14 hektāru platībā un meža virsslānis apmēram sešu hektāru platībā.

    Vakarā operatīvie dienesti apsekoja tuvējo māju iedzīvotājus un apdraudējums iedzīvotājiem netika konstatēts. Tomēr, ņemot vērā, ka vējš ir nedaudz pierimis un, iespējams, nakts laikā dūmi var tikt spiesti uz leju, tuvējās mājas vēl tiks apsekotas, lai nepieciešamības gadījumā varētu sniegt palīdzību iedzīvotājiem un viņus evakuēt, pastāstīja Palkavniece.

    Arī pēc tumsas iestāšanās ugunsdzēsēji glābēji turpina dzēšanas darbus, tomēr, ņemot vērā, ka sakņu izdegšanas rezultātā var neprognozēti gāzties koki, dzēšanas darbi tiek organizēti tā, lai ierobežotu liesmu tālāko izplatību, bet vienlaikus arī neapdraudētu pašus ugunsdzēsējus glābējus.

    Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtina spēcīgais vējš, kas ļauj liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums, kā arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas ugunsdzēsības dienestam.

    Vietējiem iedzīvotājiem VUGD atgādina, ka, jūtot dūmu smaku mājas apkārtnē, nepieciešams aizvērt logus un durvis. Ja sadūmojums ugunsgrēka tuvumā izveidojies pārāk spēcīgs un izraisa kādas veselības problēmas, iedzīvotājiem nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 112.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē